e53 2005a raadiol levi kehv

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded

Moderaatorid: MargusA, Caspar, Henri.

tarmotaa
Huviline
 
Postitusi: 176
Liitunud: 19.10.2012 08:55 37
Asukoht: lõuna eesti

Postitus 04.01.2017 16:20 29

Tere
Nimelt minu kuudil pole ostmisest saadik korralikku raadio levi sahin krabin läbi segi,seda umbes juba üle 2a.
Raadio sinna ise pandud eelmisel omanikult ALPINE IVA-W502R,roolil nupud toimivad jne.Võtsin maki maha panin tavalise suvalise antenni talle taha ja ikka sama teema,seega auto antenn toimib mu kuudil.Küsisin poest kus tegeldakse selliste asjadega neilt sain mitut sortti vastuseid.Küll usa tehnika et sagedused ei sobi,siis tee restart kuidagi,vaheta riiki jne.Kas on kellelgi kokkupuuteid sellise asjaga või prügikasti kaup ja uus jama asemele osta.

AndreKin
Kasutaja avatar
Huviline
 
Postitusi: 136
Liitunud: 07.04.2010 22:49 50
Asukoht: võru
Peamine sõiduk: e61 530d

Postitus 07.01.2017 20:00 29

Ma arvan, et kõige mõistlikm oleks asendada uue makiga.

tarmotaa
Huviline
 
Postitusi: 176
Liitunud: 19.10.2012 08:55 37
Asukoht: lõuna eesti

Postitus 09.01.2017 19:53 39

Aga sa oled ikka taibukas :D

AndreKin
Kasutaja avatar
Huviline
 
Postitusi: 136
Liitunud: 07.04.2010 22:49 50
Asukoht: võru
Peamine sõiduk: e61 530d

Postitus 14.01.2017 17:06 52

:D

BumBum
Huviline
 
Postitusi: 485
Liitunud: 20.08.2014 20:05 22
Asukoht: Norra
Peamine sõiduk: BMW X5 3.0d

Postitus 18.01.2017 21:13 43

tarmotaa kirjutas:Tere
Nimelt minu kuudil pole ostmisest saadik korralikku raadio levi sahin krabin läbi segi,seda umbes juba üle 2a.
Raadio sinna ise pandud eelmisel omanikult ALPINE IVA-W502R,roolil nupud toimivad jne.Võtsin maki maha panin tavalise suvalise antenni talle taha ja ikka sama teema,seega auto antenn toimib mu kuudil.Küsisin poest kus tegeldakse selliste asjadega neilt sain mitut sortti vastuseid.Küll usa tehnika et sagedused ei sobi,siis tee restart kuidagi,vaheta riiki jne.Kas on kellelgi kokkupuuteid sellise asjaga või prügikasti kaup ja uus jama asemele osta.

Ma pakun, et probleem on 99% selles uues makis. E53 antennivõimendi ja antenn töötavad vähe teisiti kui arvata võiks. See uus makk ei saada tõenäoliselt signaali peale, et antennvõimendi tööle hakkaks.
Siit saab aimu. http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=834591
Ma panin NBT ja juhtus sama asi. Kevadel/suvel läheb F30 antennivõimendi kõrvale.

Suvel sõitsin paari Hiluxiga millele oli Alpine suure ekraaniga makk pandud ja antenn ka loomulikult. Kiita raadio leviga küll midagi ei olnud.

tarmotaa
Huviline
 
Postitusi: 176
Liitunud: 19.10.2012 08:55 37
Asukoht: lõuna eesti

Postitus 19.01.2017 21:59 05

ok
Aga kas siin foorumis pole siis keegi paigaldanud uut teist makki,raadiot mis iganes ja kuidas toimib.Mis teha kui ei toiminud jne.See link mis eelnev härra saatis see suht keeruline teema seal.

zaddam
Kasutaja avatar
Huviline
 
Postitusi: 188
Liitunud: 03.05.2009 23:28 12
Asukoht: tallinn
Peamine sõiduk: BMW X5 e53 3.0d

Postitus 19.01.2017 22:31 47

Lühidalt on teema sul vist selles, et antennivõimendi ei saa voolu ja ei võimenda signaali.
Otsi netist elektriskeeme või et milline juhe on antennil toitejuhe ja vea sinna aftermarket raadio remote juhe... Aga ma võin ka eksida, aga ise ma alustaksin sellest...

BumBum
Huviline
 
Postitusi: 485
Liitunud: 20.08.2014 20:05 22
Asukoht: Norra
Peamine sõiduk: BMW X5 3.0d

Postitus 20.01.2017 14:19 48

Täpselt, 12v tuleks esmalt peale lasta antennivõimendile. See lisatud viide on lihtsalt selgituseks, kuidas originaalis asi toimib. Sama probleem on ka E39-ga näiteks. Nendest vast rohkem teemasid.
Eeldavalt valge juhe. Ei pea tagaluugi ümber olevat plastikut lahti võtma, vaid piisab pagasiruumis oleva juhtmele voolu andmisest.

eero
Kasutaja avatar
Huviline
 
Postitusi: 5020
Liitunud: 05.06.2003 13:50 21
Asukoht: Kadaka tee 187C Tallinn. Tel. 5256627
Peamine sõiduk: E53 X5 4,4
Telefon: 5256627

Postitus 20.01.2017 14:31 26

A mul on X53-l originaal raadiol levi kehv. Kunagi algusaastatel võttis mäletamist mööda nagu kõike ja igal pool. Enam maanteel enamikke jaamu puhtalt ei kuule, kui üldse.
Võimendi pekkis? Kas neid diagnoositakse ja parandatakse ka kuidagi?
X5 E53 4,4 - E30 325ixa - Z3 M44

BumBum
Huviline
 
Postitusi: 485
Liitunud: 20.08.2014 20:05 22
Asukoht: Norra
Peamine sõiduk: BMW X5 3.0d

Postitus 20.01.2017 20:18 40

eero kirjutas:A mul on X53-l originaal raadiol levi kehv. Kunagi algusaastatel võttis mäletamist mööda nagu kõike ja igal pool. Enam maanteel enamikke jaamu puhtalt ei kuule, kui üldse.
Võimendi pekkis? Kas neid diagnoositakse ja parandatakse ka kuidagi?

Kirjutatakse, et niiskus võib probleemiks olla antennivõimendis sees. Lisaks leidsin ühe soovituse, kus soovitatakse klemmid puhastada, pildid kuuluvad e46 mudelile: http://blog.bavauto.com/10056/bmw-poor- ... er-models/
Kõige odavam oleks tõenäoliselt need asjad ise ülekontrollida.
Antennivõimendiga samas korpuses asub ka kesklukustuse signaali vastuvõtja.

PeeterA
Kasutaja avatar
Huviline
 
Postitusi: 3463
Liitunud: 26.07.2007 10:10 36
Asukoht: BMW diagnostika Haapsalus

Postitus 22.01.2017 02:00 14

See on BM54 raadiomooduli viga. Saaksin korda teha soovi korral ;)

eero kirjutas:A mul on X53-l originaal raadiol levi kehv. Kunagi algusaastatel võttis mäletamist mööda nagu kõike ja igal pool. Enam maanteel enamikke jaamu puhtalt ei kuule, kui üldse.
Võimendi pekkis? Kas neid diagnoositakse ja parandatakse ka kuidagi?
tel. 51 949 859

tarmotaa
Huviline
 
Postitusi: 176
Liitunud: 19.10.2012 08:55 37
Asukoht: lõuna eesti

Postitus 24.01.2017 18:39 12

Kas siis iga vend kes hakkab orig makki asendama mingi teisega peab hakkama juhtmeid vedama jne,kui nii siis oleks tore kui keegi pädev vend selle ära teeks,mõne euri napoljaano mille iganes asja eest.Ei tahaks siin huupi skeemitama ja valgeid või kes teab mis värvi juhtmeid makiga kokku keevitama hakata.Palun abi.

velks
Huviline
 
Postitusi: 1
Liitunud: 11.05.2017 23:39 15
Peamine sõiduk: x5

Postitus 12.05.2017 00:07 05

Tere. Endal oli sama mure mitu aastat. Ei oskanud ega viitsinud otsida antenni jne.Raadio levi jõle kehv kogu aeg. Mingil ajal uurisin netist et kus see antenn siis paikneb, aga vastused olid et nn. haiuimes, mida mu masinal pole. Lõpuks leidsin antenni ühenduse tagaluugist tagumise klaasi soojendiga samast plokist. Polnud vaja muud kui liigutada ühenduspistikut ja raadio hakkas tööle. Muidu mul garaazis raadio ei toiminud aga siis oli kõik ok. Soovitakski võtta tagaluugi ylemine plastikliist maha ja liigutada antenni pistikut. Mul näiteks oli see ilmselt oksüdeerunud. Autol vanust ka -2001


Mine X seeria (E53, E70, E71, E83, E84, F15, F16, F25, F26)

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole