Taurivi kirjutas:Tablett ehk siis pingeregulaator vahetatakse koos harjadega.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... parts_95a/
Siit det. nr 2.
sinner kirjutas:aga äkki keegi saadaks mingeid juhendeid kuda neid vahetataxe? tule reguleerimisvarraste vahetamisega sain ka hakkama arvan et paar tarkpead kokku ajada siis saaks selle ka tehtud
MRS75 kirjutas:sinner kirjutas:aga äkki keegi saadaks mingeid juhendeid kuda neid vahetataxe? tule reguleerimisvarraste vahetamisega sain ka hakkama arvan et paar tarkpead kokku ajada siis saaks selle ka tehtud
mul endal sai just uus genekas peale.mul olid ka harjad kulunud aga mitte ainult,nimelt oli ära kulunud ka see rootori küljes olev pronksist harja "pesa"kuni võllini.nii,et mul tuli mõistlikum osta uus genekas.mul oli tegu VALEO genekaga.ma ostsin selle soomest 250 euroga+minu vana genekas ka neile. Muidu see harjade vahetus suht kerge üritus:esiteks võta aku +klemm maha,siis eemalda genekasse tulev +juhe(n:13võti),seejärel pistik(traadist stopperile vaja vajutada,asub pistiku all pool.seejärel geneka kinnituspoldid 2tk(n;13 võti)üks on üleval,kohe silmaga näha ja teine all vasakul pool,näpuga kobades leiad üles.mõlemad.Minu jaoks oli kõige jamam genekalt rihma maha saamine,kuna ise tegin seda alguses õues ja -10 kraadi juures.see rihma pinguti amort oli nii jäik et ei annud järgi.muud üle ei jäänud kui aku ööseks laadima ja hommikul käiasin mootori soojaks siis toimis nagu peab.geneka taga on kaks mutrit(n:8võti)mida oli kohe näha ja üks (n:6võti)mis oli minu genekal silikoni all peidus.kruvid need küljest ära ja ongi sul tablett koos harjadega käes.ausaltüelda oleks mul see harja "pesa" korras olnud oleks ma sinna "tableti" külge kerge vaevaga uued harjad tinutanud. Loodan,et minu kogemusest oli sulle abi,mis muud kui jõudu tööle.

Mine 5 seeria (E12, E28, E34, E39, E60, F07, F10, M5)
Kasutajad foorumit lugemas: Sulev