kuidas grillida šašlõkki?

Vaba teema
Vasta
Kasutaja avatar
Kert11
Huviline
Postitusi: 463
Liitunud: 13.09.2013 21:31 03
Peamine sõiduk: X5 3.0d
Asukoht: Kesklinna linnaosa, Raua asum

kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas Kert11 » 07.05.2020 13:32 18

Äkki mõni vana grillihunt/grillispets oskab näpunäiteid jagada.
Probleem selles, et mul jääb alati kas liiga toores või siis liiga kuiv. Ei tule viis pluss tulemust.

Ühesõnaga šašlõki liha ja marinaadi teen ise. Kodus puuhalgudega metall vann.

Praegu tegin äädika marinaadi, keskmised suurused kuubikud. Ajasin enam vähem külg küljekõrval vardasse.
Tuli: panin vanni halge täis, ootasin millal ära põleb, hakkasin süte peal grillima.

Keskmise kõrgusea peal 15-20 min. Pealt justkui mõni nurk must, seest aga toores. Kui lasta kauem, et seest ka küpsenud, siis liha juba liiga kuiv kärakas ja kurdetakse, et üle küpsetasin.

Seega küsimus:

Kui on metall vann ja puuhalud, kuidas oleks õigem teha, kas paar halgu panna ja elaval tulel grillida? Või pigem nagu mina tegin, et vann puid täis, lased kõik ära põleda ja siis süte peal.
Ja mis see "valem" on kui sooviks nõnda, et liha oleks küps ja samas mahlane


Pilt
2xE46, 1xE65 (745i), 4xE60 (525d, 530d, 530xd, 530i), 1xE53 (X5 3.0d)
Kasutaja avatar
TiitR
Huviline
Postitusi: 5831
Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
Peamine sõiduk: BMW X5, 3.0sd, M-pakett 2008a.
Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas TiitR » 07.05.2020 14:10 24

Mahlasuse tapab äädikas, sellega üle panna ei tohiks. Ja grillid ikka sütel, mitte tulel, see kõrvetab vaid. Mina teen nii, et halud põlema ja kui alla hakkab juba sütt tekkima, siis nihutan põlevad puud vanni teise serva ja lisan veel puid sinna juurde, kuniks sealt jälle sütt tekib, mille siis nihutan liha alla.
Ahjaa, ma teen ka tavaliselt ise marinaadi ja lisan äädikale ka kindlasti natuke toiduõli juurde ja segan läbi. Samuti algab kogu lõpptulemus liha valikust, kus ideaalne oleks ka kui oleks ka natuke pekki, mis ka mahlasust lisab. Mina teen šaslõkki tavaliselt sea kaelakarbonaadist, mis on natuke pekiga läbikasvanud.
Ostsin eelmine aasta omale 4 põletiga gaasigrilli ka, tegin täpselt 1x ja seisab tühja... ost, ikka ehedalt puusütel tuleb hea ;)
Viimati muutis TiitR, 07.05.2020 14:15 27, muudetud 2 korda kokku.
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, E60-3,0da
Nüüd: ´08a. BMW X5 3.0sd M- pakett; ´04a. VW Touareg;´08a. VW Passat 2.0 tdi DSG
Kasutaja avatar
ladammm
Huviline
Postitusi: 605
Liitunud: 13.03.2011 12:18 34
Peamine sõiduk: 5er
Telefon: 53586029
Asukoht: Võru/Tartu
Kontakt:

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas ladammm » 07.05.2020 14:14 38

Seda "klassikalist"/äädikamarinaadis sealiha on vist kõige keerulisem "viis pluss" tulemusele saada jah. "Rusikareegel" peaks olema, et süte kohal, kus liha hakkad tegema, kätt kannatab 3 sek hoida siis on temp idekas
E34 & E39 & E85
Kasutaja avatar
Raghza
Huviline
Postitusi: 977
Liitunud: 29.03.2011 19:46 11
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas Raghza » 07.05.2020 14:49 40

3 sekundi reegel on üldjuhul pädev jah.
Kui väljast tume, aga seest toores, oli liiga kõrge temperatuur.
Kui väljast norm, aga seest juba kuiv, siis oli liiga madal temperatuur.

Sinu grilli puhul on vist õhku tiba keeruline regullida. Muidu kui liiga tuline, siis õhku vähemaks ja vastupidi.
Kasutaja avatar
TiitR
Huviline
Postitusi: 5831
Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
Peamine sõiduk: BMW X5, 3.0sd, M-pakett 2008a.
Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas TiitR » 07.05.2020 15:05 01

Raghza kirjutas:
07.05.2020 14:49 40

Sinu grilli puhul on vist õhku tiba keeruline regullida. Muidu kui liiga tuline, siis õhku vähemaks ja vastupidi.
Jep, kui on vanast ajast jäänud äkki "ufo" kaas järele, siis sellega annab ka asja siluda.
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, E60-3,0da
Nüüd: ´08a. BMW X5 3.0sd M- pakett; ´04a. VW Touareg;´08a. VW Passat 2.0 tdi DSG
Kasutaja avatar
eero
Huviline
Postitusi: 5313
Liitunud: 05.06.2003 13:50 21
Peamine sõiduk: E53 X5 4,4
Telefon: 5256627
Asukoht: Kadaka tee 187C Tallinn. Tel. 5256627, eero@autoint.ee
Kontakt:

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas eero » 07.05.2020 15:49 56

P.1 ära tee kunagi äädikamarinaadi, äädikas tõmbab lihast mahlad välja.
P.2 vaata p.1
X5 E53 4,4 - E30 325ixa - Z3 M44
Kasutaja avatar
TiitR
Huviline
Postitusi: 5831
Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
Peamine sõiduk: BMW X5, 3.0sd, M-pakett 2008a.
Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas TiitR » 07.05.2020 16:02 18

eero kirjutas:
07.05.2020 15:49 56
P.1 ära tee kunagi äädikamarinaadi, äädikas tõmbab lihast mahlad välja.
P.2 vaata p.1
Äädikaga on selline asi, et oleneb kaua sul marinaadi aega teha on. Loomulikult äädikas kisub mhlad välja, kuid kui hommikul teed marinaadi ja õhtul juba grillid, siis võib tiba kangema teha (ei jõua mahlasi välja tirida, aga loomulikult mitte kibevänge teha), kuid mina teen 24h marinaadi tavaliselt ja hoian külmikus kile või kaane all, ning panen ätsi väga minimaalselt no pmst vaid maitseks võib öelda. Päris ilma pole minu arust klassikalist maitset :)
Aga see on vaid minu maitsemeel ;)
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, E60-3,0da
Nüüd: ´08a. BMW X5 3.0sd M- pakett; ´04a. VW Touareg;´08a. VW Passat 2.0 tdi DSG
Kasutaja avatar
Otter
Huviline
Postitusi: 230
Liitunud: 31.10.2017 16:27 31
Peamine sõiduk: e90 318d

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas Otter » 07.05.2020 18:14 20

Lisaksin veel enda punkti ka juurde. Ise eelistan ka äädikat pisut rohkem aga liha grillile pannes keerutan algusest üsna kiirelt iga külje peal kõrvetab nö. Pealmise kihi ära ja ei lase mahlasid kohe välja. :)
If something's hard to do, then it's not worth doing! - Homer Simpson
lairer
Huviline
Postitusi: 37
Liitunud: 26.09.2019 23:58 24
Peamine sõiduk: BMW f01, 2011

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas lairer » 08.05.2020 13:13 43

Äädikas tõesti võtab lihast vedeliku välja ja liha jääb tuim. Samas väike kogus aitab liha pehmeks teha ja paljudele meeldib ka selle maitse. Ehk siis väga peab teadma kogust, et seda üle 2 päeva äädikas ei hoiaks. Ise soovitan ikka rohke ja kange sibulaga marineerida. Lisaks soovitan äädikas asemel proovida ka kiivist pigistatud mahla. Võtab liha ka väga pehmeks. Aga üks olulisemaid asju pehme ja mahlase liha saamisel on see, mis temperatuuriga läheb liha süte kohale. See ei tohi olla kindlasti külmkapi külm vaid toasoe!!! Vastaselt juhul on liha pealne ja sisemine temperatuuri erinevus nii suur, et tekib liha nn keemine ja liha jääb seest vinkse, kuigi pealt võib tunduda ideaalne. Soovitan kasvõi 10-15min enne grillimist liha päikse kätte jätta. Poole tunniga ei roisku ükski liha. Õige temperatuuriga liha tunneb nii ära, et võtad ühe tüki kätte ja kui ei tunne, et see käes on külm, siis on õige aeg grillimiseks!
Kasutaja avatar
AARE540
Huviline - moderaator
Postitusi: 10546
Liitunud: 31.01.2004 21:43 11
Peamine sõiduk: Saab 9-5 Aero, BMW 540i '94, Scania R500 '18
Telefon: 53311120
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas AARE540 » 08.05.2020 15:53 47

Tegelt soovitatakse liha juba paar tundi enne grillimist külmikust välja võtta, et see toatemperatuurini soojeneks. Mis puutub šašlõkki, siis vähemalt mul on nii, et igal grillimisel peaks vähemalt osa olema see klassikaline šašlõkk, see on see õige aai, kuigi praegu on igasugu maitseid, mida on ka kergem sussutada, just nimelt äädika tõttu. Üks minu meeletult ääretult hea on mustikamarinaadis, see tuleb mõnus pehme, mahlane ja kergelt mõrkjas ning mida on ka üsna kerge grillida :cool:
Krt ajavad siin keset päeva grillijuttu, tuleb ka jälle grill kurjaks ajada ja kõrvale mõni anum joogaga võtra :mrgreen:
Kasutaja avatar
TiitR
Huviline
Postitusi: 5831
Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
Peamine sõiduk: BMW X5, 3.0sd, M-pakett 2008a.
Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas TiitR » 08.05.2020 16:38 06

AARE540 kirjutas:
08.05.2020 15:53 47
Tegelt soovitatakse liha juba paar tundi enne grillimist külmikust välja võtta, et see toatemperatuurini soojeneks. Mis puutub šašlõkki, siis vähemalt mul on nii, et igal grillimisel peaks vähemalt osa olema see klassikaline šašlõkk, see on see õige aai, kuigi praegu on igasugu maitseid, mida on ka kergem sussutada, just nimelt äädika tõttu. Üks minu meeletult ääretult hea on mustikamarinaadis, see tuleb mõnus pehme, mahlane ja kergelt mõrkjas ning mida on ka üsna kerge grillida :cool:
Krt ajavad siin keset päeva grillijuttu, tuleb ka jälle grill kurjaks ajada ja kõrvale mõni anum joogaga võtra :mrgreen:
Ma lõpetasin just 10min tagasi väikese grilli :D
Seekord ajas proua mõlemad grillid käima, kus siis puugrillil tegime shaslõkki ja grillvorste ning gaasigrillil grillis ta köögivilju.
Kuna see mõte tuli suht äkki, siis seekord sai täitsa poe shaslõkk valitud ja täitsa võin soovitada Rimi klassikalist ja Otepää klassikalist (mõlemad kergelt äädikased ja ilma värvideta).
Ja kuna mul proua fännab ka jubedalt mustikamarinaadis asju, siis võttis ka seda (tavaliselt teeb ribi mustika marinaadis, kuid seekord grillliha mustikas).
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, E60-3,0da
Nüüd: ´08a. BMW X5 3.0sd M- pakett; ´04a. VW Touareg;´08a. VW Passat 2.0 tdi DSG
Kasutaja avatar
Riivo
Klubiliige
Postitusi: 7846
Liitunud: 27.02.2003 10:13 41
Peamine sõiduk: ´02 530d Touring
Asukoht: Edgarlandia
Kontakt:

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas Riivo » 08.05.2020 20:31 37

Mulle meeldib näiteks üle kõige jätkuvalt traditsiooniline äädikamarinaad üle kõige. Lihtsalt küpsetamisel on omad nipid. Enamus ajab vardasse liha väikeste vahedega ja siis jäävad neist järgi ainult kuivanud käkid. Minu nipiks on lükata alguses lihatükid üksteisega väga tihedalt kokku, mõned sibularõngad vahele ka. Välimus nagu kebabirullidel. Enne küpsetama hakkamist "liharullid" kergelt pigistada õhulisemaks, ja anda kuuma seni kuni pealispind ei ole enam pehme vaid tundub tugevam sõrme all. Kokkupressitud liha hoiab mahlu sees ja on oluliselt pehmem.
Hallmetallikdiisel
Kasutaja avatar
AARE540
Huviline - moderaator
Postitusi: 10546
Liitunud: 31.01.2004 21:43 11
Peamine sõiduk: Saab 9-5 Aero, BMW 540i '94, Scania R500 '18
Telefon: 53311120
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas AARE540 » 08.05.2020 21:38 56

Vot Riivo, sa ka vana kooli mees, see klassikaline on tõesti tegelt parim ja strateegia on sul ka õige :)
Klassikalisega on ka see hea asi, et ei lähe kindlasti midagi raisku- liiga väiksed tükid, mida on keeruline restile panna, on ka toorelt head :mrgreen:
Kasutaja avatar
TELK
Huviline
Postitusi: 1532
Liitunud: 24.10.2006 22:29 13
Peamine sõiduk: BMW 530xd
Asukoht: Uus Saue vald

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas TELK » 09.05.2020 00:26 25

Äädikamarinaadis liha on juba enne grillile panemist valmis ;) Paar pudelit jääkülma viina peab ka muidugi olema :D
Kasutaja avatar
TiitR
Huviline
Postitusi: 5831
Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
Peamine sõiduk: BMW X5, 3.0sd, M-pakett 2008a.
Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas TiitR » 09.05.2020 00:38 10

TELK kirjutas:
09.05.2020 00:26 25
Äädikamarinaadis liha on juba enne grillile panemist valmis ;) Paar pudelit jääkülma viina peab ka muidugi olema :D
Pean tunnistama, et olen isegi teinekord (äädika)marinaadis liha toorelt närinud ja täitsa teadlikult :D..veganid kukuvad nüüd ilmselt minestunult maha, kuid see on umbes sama, kui soolad hommikul lõhe/forelli ära, paned külmikusse, et õhtul või hiljemalt järgmisel hommikul saiale panna, kuid reaalne elu on, et 1h tunnipärast käin nii ise, kui naine ja lapsed külmiku ust pidevalt kangutamas :D
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, E60-3,0da
Nüüd: ´08a. BMW X5 3.0sd M- pakett; ´04a. VW Touareg;´08a. VW Passat 2.0 tdi DSG
Kasutaja avatar
toivoku
Huviline
Postitusi: 11188
Liitunud: 04.02.2003 23:56 20
Peamine sõiduk: 524td
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas toivoku » 09.05.2020 09:37 37

**** lugu selle klassikalisemarinaadiga on see,et tallinnas vist pole ühtegi kohta kuhu seda saaks suure isu korral sööma minna nii,et keegi keeraks selle sinu eest valmis :S . Igalpool gruusia jne saslõkid, aga klassikalistmittekuskil :(
524td, 750il , e12 520(m52b28), e21 315(m10turbo), E30 325i coupe, E39 528iT, audi allroadc5:) Kui midagi vaja siis 58344541
Kasutaja avatar
Riivo
Klubiliige
Postitusi: 7846
Liitunud: 27.02.2003 10:13 41
Peamine sõiduk: ´02 530d Touring
Asukoht: Edgarlandia
Kontakt:

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas Riivo » 09.05.2020 10:10 48

Tallinnas ehk ei saa a vist Kiiul uuest Arturist pidavat midagi ligilähedast saama kaasa osta ise küpsetamiseks.
Hallmetallikdiisel
Kasutaja avatar
Kert11
Huviline
Postitusi: 463
Liitunud: 13.09.2013 21:31 03
Peamine sõiduk: X5 3.0d
Asukoht: Kesklinna linnaosa, Raua asum

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas Kert11 » 09.05.2020 12:08 19

Tänud vastuste eest

Mul oligi paar viga tehtud, nimelt võtsin otse külmikust liha ja läks grillile (ei lasnud teda toa soojaks). See ilmselt oligi probleem.

Lisaks oli liha ise välisfilee, ehk enamuses tai. Oleks pidanud pigem pekilist (kaela) panema. Eks järgmine kord targem :)

Pilt
2xE46, 1xE65 (745i), 4xE60 (525d, 530d, 530xd, 530i), 1xE53 (X5 3.0d)
Kasutaja avatar
TiitR
Huviline
Postitusi: 5831
Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
Peamine sõiduk: BMW X5, 3.0sd, M-pakett 2008a.
Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas TiitR » 09.05.2020 13:57 40

Täna panen marinaadi ja homme teen. Sea kaelakarbonaad 2,5kg (teisel pool on pekiriba natuke mehisem).

Pilt
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, E60-3,0da
Nüüd: ´08a. BMW X5 3.0sd M- pakett; ´04a. VW Touareg;´08a. VW Passat 2.0 tdi DSG
Kasutaja avatar
Kert11
Huviline
Postitusi: 463
Liitunud: 13.09.2013 21:31 03
Peamine sõiduk: X5 3.0d
Asukoht: Kesklinna linnaosa, Raua asum

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas Kert11 » 09.05.2020 14:13 44

Riivo kirjutas:
09.05.2020 10:10 48
Tallinnas ehk ei saa a vist Kiiul uuest Arturist pidavat midagi ligilähedast saama kaasa osta ise küpsetamiseks.
Kaubandusest ma olen leidnud sellise toote, mis meenutab kodust äädika marinaadi:

Nostalgia šašlõkk 1,4 kg
OTEPÄÄ LIHATÖÖSTUS

Näinud olen Prismas ja Maksimarketis

https://www.prismamarket.ee/products/19 ... _ids=13210


Pilt
2xE46, 1xE65 (745i), 4xE60 (525d, 530d, 530xd, 530i), 1xE53 (X5 3.0d)
Kasutaja avatar
TiitR
Huviline
Postitusi: 5831
Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
Peamine sõiduk: BMW X5, 3.0sd, M-pakett 2008a.
Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas TiitR » 09.05.2020 14:28 02

Kert11 kirjutas:
09.05.2020 14:13 44


Nostalgia šašlõkk 1,4 kg
OTEPÄÄ LIHATÖÖSTUS
Sellest ma ka üleval rääkisin (nime mäletasin valesti kahjuks), kuid jah, see on üsna mõnus ja hea toode...kuigi pekiseid tükke võiks isegi rohkem olla, kuid muidu hea :)
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, E60-3,0da
Nüüd: ´08a. BMW X5 3.0sd M- pakett; ´04a. VW Touareg;´08a. VW Passat 2.0 tdi DSG
Kasutaja avatar
Kert11
Huviline
Postitusi: 463
Liitunud: 13.09.2013 21:31 03
Peamine sõiduk: X5 3.0d
Asukoht: Kesklinna linnaosa, Raua asum

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas Kert11 » 09.05.2020 15:13 12

Jep, ise ka 2 x seda ostnud ja väga hea marinaad.
2xE46, 1xE65 (745i), 4xE60 (525d, 530d, 530xd, 530i), 1xE53 (X5 3.0d)
BumBum
Huviline
Postitusi: 1162
Liitunud: 20.08.2014 20:05 22
Peamine sõiduk: BMW X5 3.0d
Asukoht: Norra

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas BumBum » 09.05.2020 23:04 33

Grillimisel on mõnikord abiks teflon küpsetuspaber/foolium. https://kaup24.ee/et/kodutarbed/soogino ... id=2928268
Mustavärvi sobivad grillimisel kasutamiseks, heledad vist ainult praeahjus, seal kus leek alt ei puuduta.
Korduvkasutav. Hiinast saab ka: https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... flon+sheet
Kasutaja avatar
TiitR
Huviline
Postitusi: 5831
Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
Peamine sõiduk: BMW X5, 3.0sd, M-pakett 2008a.
Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas TiitR » 09.05.2020 23:34 45

BumBum kirjutas:
09.05.2020 23:04 33
Grillimisel on mõnikord abiks teflon küpsetuspaber/foolium. https://kaup24.ee/et/kodutarbed/soogino ... id=2928268
Mustavärvi sobivad grillimisel kasutamiseks, heledad vist ainult praeahjus, seal kus leek alt ei puuduta.
Korduvkasutav. Hiinast saab ka: https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... flon+sheet
Ma oma gaasikal kasutasin ja vaid esimene ja viimane kord - liha peab ikka ehedalt saama grillida. Jah, ahju hoiab puhtana, kuid maitses kaotad ja ahju annab alati ära puhastada, maitset väga mitte ;)
Kes tahab, siis annan tasuta ülejäänud lehed ära.
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, E60-3,0da
Nüüd: ´08a. BMW X5 3.0sd M- pakett; ´04a. VW Touareg;´08a. VW Passat 2.0 tdi DSG
karmo
Huviline
Postitusi: 1004
Liitunud: 19.12.2008 16:59 40
Peamine sõiduk: BMW 328i e46,BMW 320iT 46

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas karmo » 14.05.2020 08:55 54

Viitna saslõkikas müüakse kaasa küll marinaadis liha(10 jevrot kg) ja kana (12 jevrot kg),jääb ja saab väga hea, seda kas Kiiult ka saab kaasa osta,seda ei tea. Tallinna inimesel väheke pikk tee ainult liha järgi sõita Viitnale 😀. Ilusti küsides saab seda punast kastet ka kaasa.

Rakverest saab osta Araratist liha kaasa kodus tegemiseks(kana ja siga mõlemad 9,5 jevrot kg).
karmo
Huviline
Postitusi: 1004
Liitunud: 19.12.2008 16:59 40
Peamine sõiduk: BMW 328i e46,BMW 320iT 46

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas karmo » 14.05.2020 08:57 39

Peale grillilt võtmist panete liha ikka potti nii 10minutiks?
Kasutaja avatar
Riivo
Klubiliige
Postitusi: 7846
Liitunud: 27.02.2003 10:13 41
Peamine sõiduk: ´02 530d Touring
Asukoht: Edgarlandia
Kontakt:

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas Riivo » 14.05.2020 09:45 34

Panen siis vastava teabe ka asjaosalise poolt facebookis.
Hallmetallikdiisel
Kasutaja avatar
Oliver.L
Klubiliige
Postitusi: 1734
Liitunud: 31.10.2014 19:44 58
Peamine sõiduk: BMW F31 320d M-pakett ‘14
Asukoht: Tallinn/Tartu

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas Oliver.L » 14.05.2020 10:29 48

Golden.
Kasutaja avatar
TiitR
Huviline
Postitusi: 5831
Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
Peamine sõiduk: BMW X5, 3.0sd, M-pakett 2008a.
Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas TiitR » 14.05.2020 21:44 00

Teema jätkuks.... :cool:

Pilt
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, E60-3,0da
Nüüd: ´08a. BMW X5 3.0sd M- pakett; ´04a. VW Touareg;´08a. VW Passat 2.0 tdi DSG
karmo
Huviline
Postitusi: 1004
Liitunud: 19.12.2008 16:59 40
Peamine sõiduk: BMW 328i e46,BMW 320iT 46

Re: kuidas grillida šašlõkki?

Postitus Postitas karmo » 14.05.2020 22:01 47

Väga meeldib,aaaaaa,sa küsisid hoopis ahju kohta😀
Vasta