Eelnevalt vaatasin väga palju youtube vidjosid ja lugesin enamus usa foorumi teemasse puutuvaid poste. Saamaks aimu, mis on enamlevinud probleemid. Ja saada aru ka töö loogikast. Seal ju pmts pöörab sisemine plast välimise metallkorpuse sees. Mu enda probleem oli mitmetahuline, see tegigi remondi omajagu teadmatuks.
Nüüd sisusse:keegi rumal aastaid tagasi nügis vasaku peegli tagurpidi. Sealt vaikselt jamad hakkasid. Peegel oli lõtv ja loksuga. Siiski veel klappis.Otsustasin sisusse kaevuda, mis siis seal katki läks. Mootori välimises korpuses oli kerge mõra ja korpusel fikseerivad tiftid pooleks. Seep ka peegel oli loksuv. Tiftid taastasin väikesest poldist. Liimisin JB WELD. Prao liimisin ka JB ja panin metallvõrku sisse, tugevdamiseks. Kahjuks välimisi korpuseid eBays ei müüda eraldi.

Parem peegel oli aga jõuetu. Tuli ka see lahti võtta. Seal avastasin mootori sisemine kattev korpus üks tift katki. Selle taastasin trikiga. Peenike poolik polt tifti pessa ja korpusesse omakorda puurisin augu. Nii nad kokku saidki. Kahjuks pole pilte, aga see oli nutikas lahendus.

Mootorite kokkupanek:
Mootoril on nö. füüsiline piiraja, kuhu maani ta klapib. Nii lahti kui kinni. Mootor tuleb kokku panna lahti klapitavas asendis. Siin natuke aimu:vaadata seda suuremat sälku kuidas asetseb valge plastrõnga suhtes. Kui seda musta plastosa välise metallkorpuse sees keerata, siis tal on kaks füüsilist takistust. See ongi nö peegli "töötsoon". Muuseas, moororid on identsed, va. see valge plastrõngas. Tal need sälgud erikohtades, vasak
vs parem peegel.

Mikromootorite juhtmed: pealt vaadates peab roheline juhe olema esiosa suunas. Vasak kui ka parem peegel.
Nii, peegli mootorid koos, andsin alaldist voolu ja pöörab vaid imevähe. Nagu jõud, vääne puuduks. Äärmiselt kummaline, sest enne nad suutsid ikka vaevaliselt klappida. Mul oli mõistus otsas ja jäid aastaks-kaheks kappi. Hiljuti siis võtsin uuesti ette, et mis jama mikromootoritel on. Foorumitest abi ei leidnud. Otsustasin selguse jaoks ühe mootori lahti võtta. Muide, tootja on neil Mabuchi.Valge plastkork on eemaldatav. Ma ei tahtnud osta ebayst neid noname mootoreid ka, keegi kirjutas, et vbl neil ka vääne nõrk ja mine tea mis kvaliteediga on mootori otsas tiguhammakas. Ettevaatlikult sain valge plastkorgi kätte. Peab olema hästi kannatlik. Seal sees hakkas silma mingi väike plaat. Vend oli abiks ja arvas, see on termo takisti. Uurisime AI ja oligi. Pmts kaitseb mootorit kui mootor saab suure koormuse, ehk nt see peegli füüsiline piiraja. Takistus lendab korraks üles ja mootor jääb seisma.Küll aga need takistid ajaga "kuluvad". Norm on neil paar oHm takistus. Mõõtsime - mul 18oHm. Sõrme vahel kinni hoides oli ka mootor täiesti jõuetu. AI vastas ka, et suur takistus sööbki voolu ja mootor jõuetu. Leidsin viimaks ka uputube video, kus üks mees räägib sellest ja vahetusest.

https://www.youtube.com/watch?v=DvfiTR8 ... WL&index=3
Idee - kui see korgi sees olev takisti on läbi, siis võiks ju vaid korgi uue vastu vahetada. Ps. leidsin USAst sama koodiga mootori, vaid võlli ots oli teisel poolel. Mul oli aga vaja vaid seda plastkorki. Kuuga jõudis pakk siia. Nüüd hakkas paras peenoperatsioon.
Vanadel mootoritel eemaldasin korgid. Uutelt ka korgid maha. Õnneks midagi katki ei läinud. Harjad on seal jube õrnad. Kokku panemine läks ka hästi. Teatud nurga all läksid peenharjad üle rootori otsas olevs seibi ja paigas. Katsetasin - mootor väga ergas ja sõrmega vaevu kinni hoitav. See andis positiivse tõuke, et probleem oligi need kulunud takistid. Panin kõik kokku ja määrisin kõik uue molybd. vedelama määrdega. Vool järgi ja mootor pöörab! Mootor kere külge ja peegli raam paika. Kõik hakkas tööle!
Kel küsimusi vms. Püüan olla abiks. Neid remontimisi siin tehakse vist väga vähe.
See on suur rõõm kui midagi parandatud saab ja idee õnnestub!
Veel sümptomeid:
peeglid klapivad sisse ja kohe tagasi lahti : üldjuhul mikrolüliti mure. Väike hoob nt lahti. Minu arusaamist mööda annab mikrolüliti teada, millal peab mootori toite poolusi vahetama, et panna sisse klappimisel mootor vastupidi tööle.