Väike ämber sõiduki tagaosas?
-
- Huviline
Väike ämber sõiduki tagaosas?
Tere,
Mind on ammu huvitanud, et miks paigaldavad päris paljud sõidukiomanikud oma sõidukile taha väikese ämbri rippuma, kas sellel on mingi tähendus? Kas keegi teab?
Parimat,
P-R
Mind on ammu huvitanud, et miks paigaldavad päris paljud sõidukiomanikud oma sõidukile taha väikese ämbri rippuma, kas sellel on mingi tähendus? Kas keegi teab?
Parimat,
P-R
Re: Väike ämber sõiduki tagaosas?
Keegi kuskil ütles, et see näitab, et juht kas on või on olnud rekkamees.
Soomes naabri audil oli ka ämber taga, jäingi mõtlema, et mida see tähendab
BMW E28 524td
Võibolla noorem põlvkond ei tea, aga aastakümneid tagasi oli igal veoautol selline ämber kusagil rippumas. Need olid ajad, kui meie nõukogude maal oli tosool defitsiit ja enamjaolt veokad sõitsid tavalise allikaveega ( dest veega ) , või siis ka kraaniveega, sellega kaasnes ka radikate ja mootori katlakivistumine, oli ka selliseid.
Aga miks oli ämber autole vajalik, ikka selleks, et kadumaläinud vett mootorisse tagasi kallata .
Talved olid aga ämbrile põhilised kasutusajad. Õhtuti lasti mootorist vesi välja, sest öösel oleks ta mootori lõhki külmetanud ja hommikul pandi mootor ilma veeta tööle ja koheselt hakati vett sisse kallutama.
Sellised oli hommikud armsa ämbriga, millest paljud enam ei tea midagit.
Aga miks oli ämber autole vajalik, ikka selleks, et kadumaläinud vett mootorisse tagasi kallata .
Talved olid aga ämbrile põhilised kasutusajad. Õhtuti lasti mootorist vesi välja, sest öösel oleks ta mootori lõhki külmetanud ja hommikul pandi mootor ilma veeta tööle ja koheselt hakati vett sisse kallutama.
Sellised oli hommikud armsa ämbriga, millest paljud enam ei tea midagit.
E28:2,0, E28:2,5, E28:3,0; F21
- Marko S
- Huviline
- Peamine sõiduk: E39 530d
- Kontakt:
Aga paljudel on ka küljes sellised pisikesed mini-ämbrid.Ma olen kuulnud,et dziibi meestele on see nagu mingi õnnevärk,aga ma kindel ka ei ole.Lihtsalt meelde jäänud kuidagi.Vaevalt,te tänapäeval sellise pisikese anumaga keegi iga hommik viitsiks radikat täis niristada.
Kas just lausa mingi õnnevärk,aga mõnel mehel tõesti võib see selline talismani-moodi ese olla küll. Samas usun,et eks paljuski ongi see rohkem selline kergelt koomiline nostalgiline mälestus nõukaajal tehtud-nähtust. Ega seda miniämbrit tänapäeval kasutama küll hakka. Samas ilmselt on ka neid,kes seda back-roundi ei tea ja lihtsalt vaatavad,et vahva värk,meeldib mullegi,tundub originaalne ja lihtsalt matkivad.
Ühed räägivad ,et mingi õnne värk, teised räägivad ,et seda kasutatakse parkimisel vms. Kui mõnda tüüpi kuskil parklas näed kellel see ämber küljes on siis võid küsida
usku postitus @streetrace.org
Ma nüüd küll ei tea, kas see ämber midagi tähendab, aga mina kasutaksin seda abimehena manööverdamisel ning tean vähemalt ühte inimest, kes sellist pisikest jullat sel eesmärgil kasutab. Ja ka Pimp My Ride saates pandi ühele kullatud velgedega Caddyle sellised metallist vardad taha otsa, et kaitsta velgi kriipimise eest. Nonde varraste idee on see, et kui paralleelset parkimist harrastad, siis enne kui velg vastu äärekivi läheb, lähevad need vardad ja kuna need on metallist ja kerega ühendatud, siis kuuleb juht varraste ja äärekivi kohtumist kohe ning teab suunda korrigeerida
usku postitus @streetrace.org
Ma nüüd küll ei tea, kas see ämber midagi tähendab, aga mina kasutaksin seda abimehena manööverdamisel ning tean vähemalt ühte inimest, kes sellist pisikest jullat sel eesmärgil kasutab. Ja ka Pimp My Ride saates pandi ühele kullatud velgedega Caddyle sellised metallist vardad taha otsa, et kaitsta velgi kriipimise eest. Nonde varraste idee on see, et kui paralleelset parkimist harrastad, siis enne kui velg vastu äärekivi läheb, lähevad need vardad ja kuna need on metallist ja kerega ühendatud, siis kuuleb juht varraste ja äärekivi kohtumist kohe ning teab suunda korrigeerida
Mina olen jällegi kuulnud, et neid ämbreid pandi kunagi nendele masinatele külge, mis saksast siia toodi. Vähemat üks tuttav kunagi rääkis, et kui tema (u10a tagasi) käis saksast autosid toomas siis oli taoline traditsioon.
-
- Huviline
tere,
Tänan arvamuste ja vastuste eest! Meenutades lapsepõlves nähtut siis tõesti rippus igal veokal kuskil ämber. Loetu põhjal kaldun arvama, et täna pigem tõesti siis vanematele härradele koomiline meenutus ja talisman vanadest aegadest.
Igal juhul sain olulise tarkuse võrra targemaks:)
Parimat,
P-R
Tänan arvamuste ja vastuste eest! Meenutades lapsepõlves nähtut siis tõesti rippus igal veokal kuskil ämber. Loetu põhjal kaldun arvama, et täna pigem tõesti siis vanematele härradele koomiline meenutus ja talisman vanadest aegadest.
Igal juhul sain olulise tarkuse võrra targemaks:)
Parimat,
P-R
Mul oli ka ämber kunagi auto külje. Panin kuna see oli lahe, ämbri ise sain naise käest, seal oli küünal sees olnud poest ostes.
Kogenud fordimees võtab poodi vana jupi kaasa!
Mess with the best and u die like the rest...:)
Mess with the best and u die like the rest...:)
-
- Huviline
- Peamine sõiduk: Mercedes-Benz C220 CDI T
- Telefon: 58804578
- Kontakt:
On kellelgi pilti näidata ? Ma nüüd pole oma elu jooksul küll ühtegi autot näinud, millel ripuks kusagil ämber .
no vot, pead rohkem ringi liikuma . jaapanis või aasias pannakse autole ka mingi rõngas ka mingi põhimõttega tahaotsa. olen näinud mitmeid pilte kus madaldatud ja turbotatud masinatest tehtud pilte ja siis mingi loll rõngas tilpneb tagajärgi. mis nende point on ?
Ja mersul on hobuseraud, mis toob õnne, eks neid ole igasuguseid
BMW E28 524td
Selleks on peeglid olemas autol .Sander S. kirjutas:Ma nüüd küll ei tea, kas see ämber midagi tähendab, aga mina kasutaksin seda abimehena manööverdamisel ning tean vähemalt ühte inimest, kes sellist pisikest jullat sel eesmärgil kasutab. Ja ka Pimp My Ride saates pandi ühele kullatud velgedega Caddyle sellised metallist vardad taha otsa, et kaitsta velgi kriipimise eest. Nonde varraste idee on see, et kui paralleelset parkimist harrastad, siis enne kui velg vastu äärekivi läheb, lähevad need vardad ja kuna need on metallist ja kerega ühendatud, siis kuuleb juht varraste ja äärekivi kohtumist kohe ning teab suunda korrigeerida
E90 330i 190 kW, 6MT / Yamaha XS650 Cafe 1979
-
- Huviline
no ei saa kuuemeetrise laeva manööverdamisel suitsupaki suurusest mitte-panoraam peeglist vaadates väga suurt ülevaadet toimuvastKustas kirjutas: Selleks on peeglid olemas autol .
rekkajuhid ajavad oma käru nurga taha dokki sendipealt, ilma et pmst midagi näekspancho villa kirjutas: no ei saa kuuemeetrise laeva...
-
- Huviline
Omadega ämbrisse sattunud inimestel kombeks sellest ka teistele liiklejatele märku anda..
BMW E38 730 V8
-
- Huviline
merchant kirjutas:rekkajuhid ajavad oma käru nurga taha dokki sendipealt, ilma et pmst midagi näeks
millest vajadus targutada? veoauto peeglid ei ole suitsupakisuurused ning neid on auto peale kõvasti rohkem, kui kaks. ilma et midagi näeks? mnjah, rohkem ameerika filme vast
-
- Huviline
ja ei pane keegi midagi nägemata haagist rampa ette ka, vähem ameerika filme.
Väike anekdoot: Kamsa mees sõidab ja äkkis sõidab talle tagant sisse tuliuus S-klassi mersu. Mesa jumala sodi. Kamsa mees tuleb vihaselt välja. "**** just eile panin uue ämbri konksu külge rippuma"