Noh veidi statistikat siis:
Mul ei ole laadija juurde pandud mõõdikut niiet ei tea mis on efektiivsus aga võtame konservatiivselt 20% otsa kuna talvekuud. Siis Detsembri eest maksin järelikult €57, Jaanuar €72, Veebruar €90. Samadel kuudel siis vastavalt 100km hind €3.56, €4.24, €3.30. Ehk siis kõige külmemal kuul oli tarbimine piisavalt palju suurem, et andis ka tunda hinnas.
Praktikas küll ma ise nii palju maksnud ei ole kuna olen laadinud ka väljaspool kodu kellegi teise juures kes on sõbralikult selle kinni maksnud. Sinna alla kuulub sugulaste juures laadimist kui ka näiteks Valmieras hotellis laadimine mille eest raha ei küsitud. Samuti kui lähen Talsisse on hotell samuti lubadud tagada laadimise ja pole olnud mingit juttu selle eest maksmisest
Eks nüüd täna vahetan suvekummidele ning sealt alates hakkab siis tõenäoliselt oluliselt teine pilt kujunema kuna soojad ilmad juba näitavad tarbimist sinna 16-17kWh/100km piirkonda nagu ka eilsel Tartu sõidul märkasin ning tolle pruuni Model S omanik nägi keskmiseks käies Pärnus (tal on all-season kummid niiet madalam veeretakistus).
Mis puudutab kodust laadimist, siis isegi eile 5% aku jäägini sõitmise järel panin ma auto laadima alles kell 2:15 öösel arvestusega, et on hommikul 10-ks ilusti 80% jõudnud. Seega kogu õhtune tegutsemine jne ei seganud autot ja ta laadis peamiselt öösel. Ise ma olen paaril korral korgid läbi lasknud küll kui olen pannud auto laadima ja siis juurde mingi intensiivne tarbija lisaks maja üldtarbimisele (maja peakaitse 3x16A, laen 3x13A niiet seal väga palju marginali vahel pole). Aga 3+ kuu kohta on see suht hea tulemus
Alati saaksin ka näiteks 3x10A laadida vms aga pole siiani väga põhjust olnud.
Mis paneelidesse puutub, siis see on täiesti ka endal plaanis aga ootan veidi veel tausta uurimise faasis kuna tean mis paneele jne tahan aga neil pole afaik Eestis esindajat. Hetkel uurin ka mis on normaalsed inverterid ning kuidas ehitada lahendus nii, et saaks võrgu katkestuse korral endiselt edasi tarbida (hetkel 99% lahendusi mis pakutakse lähevad maha kui võrgu vool kaob, et mitte lükata pinget võrku kus töid võib-olla tehakse). Eks annan teada kui lahenduse kokku saan. Plaan on SunPower paneelid kuna need annavad parima W/m2 ning omavad 25 aastast garantiid paneelidele + 25 aastast garantiid tootlikkusele (enamus konkurente on 10a paneelid 25a tootlikkus). Muhv, mis paneelid sul olid?