Bio diisel odavam
Bio diisel odavam
Pärnu mnt ja Tondi nurgal olevas Favora tanklas oli hommikul seis selline D Euro 14.00 ja D Bio 13.00
Ausõna, ma ennem ei ole näinud miskit sellist, hea meel kohe nüüd, et tean !
Ausõna, ma ennem ei ole näinud miskit sellist, hea meel kohe nüüd, et tean !
E28:2,0, E28:2,5, E28:3,0; F21
Lugesin just ADAC Motorwelt'ist kuda sakslased ka imestasid, et vaatamata sellele, et seda mitte fossiilidest ei toodeta vaid rapsist, on tema hind alati fossiildiisliga kaasas käinud, 10 eurosenti madalamal lihtsalt.
Seletage mulle seda fenomeni palun.
Priit
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
Eks ta ole "müügistrateegia" Nagu kõik teavad, siis ju praegunegi ülikõrge naftahind ei ole tingitud sellest, et tooraine on kallis, vaid kallid spekulandid börsidel ise haibivad selle kõrgekspriitv8 kirjutas:Lugesin just ADAC Motorwelt'ist kuda sakslased ka imestasid, et vaatamata sellele, et seda mitte fossiilidest ei toodeta vaid rapsist, on tema hind alati fossiildiisliga kaasas käinud, 10 eurosenti madalamal lihtsalt.
Aga on meelde jäänud, et täna on veel selles nö biodiislis taimse kontsistentsi osa kaduvväike. Kindel pole, aga kusagilt oleks see nagu kõrva jäänud.
GS
Tegelikult mootorile isegi suts parem, aga ainus häda on see, et VÕIB, aga ei pruugi, toitesüsteemi ära ummistada (kõik oleneb sellest, kui puhas või must see varem on olnud)toots kirjutas:On odavam küll aga kokkuvõttes võitu pole,kuna 100km peale võtab bio kütus umbes 2 liitrit rohkem kütust (oma sõbra proovitud) ja lisaks sellele ei pidanud ka nii hea mootorile olema,kui tavaline (selle kohta pead ei anna)
320d `02
Ummisumise põhjuseks on vist biodiisli head lauhsti omadused, sti viib kogu küttesüsteem kogunenud sita endaga kaasa.
Hendrik88, et mis tagajärjed selle biodiisli kasutamisel võivad olla? Mõned faktid äkki?
Favora küte siis samuti 20/80 segatud? Huvitav miks nii, toreetiliselt peaks biodiisli omadused samad olema mis tava diislil kuna tegu ei ole mitte toiduõliga, vaid töödeldud variandiga(metanooliga vist tehti seda), kust on glütseriin välja pestud.
Aga ei tea kas seda 525tds, 1997 aasta autole samuti sisse võib valada?
On keegu United Motrsile selle teemalise küsimuse esitanud?
Hendrik88, et mis tagajärjed selle biodiisli kasutamisel võivad olla? Mõned faktid äkki?
Favora küte siis samuti 20/80 segatud? Huvitav miks nii, toreetiliselt peaks biodiisli omadused samad olema mis tava diislil kuna tegu ei ole mitte toiduõliga, vaid töödeldud variandiga(metanooliga vist tehti seda), kust on glütseriin välja pestud.
Aga ei tea kas seda 525tds, 1997 aasta autole samuti sisse võib valada?
On keegu United Motrsile selle teemalise küsimuse esitanud?
UM e-kliendi lehelt (http://www.bmw.ee/?c=/kysimused.php) küsimuste ja vastuste alt jäi silma selline küsimus ja UM poolne vastus:
Tere, Kas ja millist biodiislit võib BMW autode diiselmootorites kasutada?
Vastus:
Tere,
BMW ei luba kasutada biodiislit. Vanematel autodel ole see lubatud vastava lisavarustusega.
- Toots
- Huviline
- Peamine sõiduk: Peamine sõiduk ei ole bmw. Pühapäev: e34 550i V12
--------------------------------------------------------------------------------Toomas_K kirjutas:UM e-kliendi lehelt (http://www.bmw.ee/?c=/kysimused.php) küsimuste ja vastuste alt jäi silma selline küsimus ja UM poolne vastus:
Tere, Kas ja millist biodiislit võib BMW autode diiselmootorites kasutada?
Vastus:
Tere,
BMW ei luba kasutada biodiislit. Vanematel autodel ole see lubatud vastava lisavarustusega.
Huvitav. Mul tuttav mingiaeg helistas um-i ja uuris selle kohta,sealt öeldi,et bmw ei saa keelata eestis selle kütuse kasutamist,kuna see on sertifitseeritud ja legaalselt müüdav ja neil momendil pole ühtegi autot just selle pärast remonti tulnud.Küsimuse peale,et kas ise oma autos kasutaksite bio kütust,vastati nii: Ise diisel autot ei oma,kuid ilmselt kasutaks ikkagi tavalist diiselkütust!
- Ode
- Huviline
- Peamine sõiduk: BMW 730d
paneme siis nüüd natuke tarka
biodiislikütus(ed) - taimeõlist või ka loomsest rasvast ümberesterdamise teel toodetud diislikütustele sarnaste omadusetega vedelik - rasvhapete metüül- või etüülester, mida hakati kutsuma biodiislikütuseks
eelised:
1. biolagundatav
2. väga hea määrimisvõime
3. keskkonna kahjulik mõjutamine on tunduvalt väiksem
4. põleb kasutamisel puhtamalt. heitgaasid on praktiliselt väävlivabad ega põhjusta seega happevihmasid
5. ei ole ohtlik mulla ja pinnavee reostamise seisukohalt
6. kõrgem leekpunkt, madalam tuleoht
7. on taastuv energiaallikas
8. vähem terviseprobleeme, mis tingitud õhusaastest
ning siis ka puudused
1. suur viskoosus
2. halvemad madalatemeratuurilised omadused
3. eriline lõhn kasutamisel diiselmootorites
4. võib mõjuda osadele vask- ja alumiiniumsulamitele korrodeeruvalt
5. taimeõlis leiduvate reageerimata rasvhapete ning glütserooli poolt ummistunud kütusefiltrid ja pihustid
6. oht diiselmootorite tagitumseks
vot nii. otsus tehke ise kumba kasutada tahate mina veel igatahes kannataks natuke selle bio kasutamisega kuni seda veel uuritakse
biodiislikütus(ed) - taimeõlist või ka loomsest rasvast ümberesterdamise teel toodetud diislikütustele sarnaste omadusetega vedelik - rasvhapete metüül- või etüülester, mida hakati kutsuma biodiislikütuseks
eelised:
1. biolagundatav
2. väga hea määrimisvõime
3. keskkonna kahjulik mõjutamine on tunduvalt väiksem
4. põleb kasutamisel puhtamalt. heitgaasid on praktiliselt väävlivabad ega põhjusta seega happevihmasid
5. ei ole ohtlik mulla ja pinnavee reostamise seisukohalt
6. kõrgem leekpunkt, madalam tuleoht
7. on taastuv energiaallikas
8. vähem terviseprobleeme, mis tingitud õhusaastest
ning siis ka puudused
1. suur viskoosus
2. halvemad madalatemeratuurilised omadused
3. eriline lõhn kasutamisel diiselmootorites
4. võib mõjuda osadele vask- ja alumiiniumsulamitele korrodeeruvalt
5. taimeõlis leiduvate reageerimata rasvhapete ning glütserooli poolt ummistunud kütusefiltrid ja pihustid
6. oht diiselmootorite tagitumseks
vot nii. otsus tehke ise kumba kasutada tahate mina veel igatahes kannataks natuke selle bio kasutamisega kuni seda veel uuritakse
...
:)
Biodiisel on puhtam kui diisel, mille saate statoilist...
Igalpool pestakse ja möllatakse kütusega
Tõmme on biodiisliga natuke kehvem aga töötab ideaalselt.
Kellel tõestust vaja siis uurige googlest, kuidas seda tehakse.
Eks see ole iga yhe enda otsus ja maitse asi, mida paaki paneb
Head sõitmist!
NB! Tondi favoras saab partner kaardiga -40senti liitrilt.
Igalpool pestakse ja möllatakse kütusega
Tõmme on biodiisliga natuke kehvem aga töötab ideaalselt.
Kellel tõestust vaja siis uurige googlest, kuidas seda tehakse.
Eks see ole iga yhe enda otsus ja maitse asi, mida paaki paneb
Head sõitmist!
NB! Tondi favoras saab partner kaardiga -40senti liitrilt.
-
- Huviline
Re: :)
Alates kella 17.00 on -50 senti liitrilt ja 00-07 või 08-ni, koguni -90senti liitrilt.730td kirjutas:NB! Tondi favoras saab partner kaardiga -40senti liitrilt.
-
- Huviline
Ikka kõigile, ise kasutan Favora bensiini "Mergi"-iga 98-t ja mootor nurrub paremini küll, pealegi veel soodsam. Öösel ainult eriti tankima ei satu kahjuks.
edit: Nüüd traktoristina olen samuti Favora püsiklient, praegu olen formula diislit Mergiga kasutanud...tundub hea kütus.
edit: Nüüd traktoristina olen samuti Favora püsiklient, praegu olen formula diislit Mergiga kasutanud...tundub hea kütus.
Viimati muutis enthusiast, 29.08.2006 08:20 02, muudetud 1 kord kokku.
Hmm...
****, ma just lugesin kuskilt, et BIO-Diisliga tehti rekord,
kus auto sõitis ilma hoolduseta km maha.
See kilometraas oli muljetavaldav...
Aga paraku on ka biodiisleid erinevaid.
Seda annab teha:
Masuudist, toiduõlist, kasutatud toiduõlist jne...
Seega 100% ei saa keegi öelda, et biodiisel autot hävitaks.
kus auto sõitis ilma hoolduseta km maha.
See kilometraas oli muljetavaldav...
Aga paraku on ka biodiisleid erinevaid.
Seda annab teha:
Masuudist, toiduõlist, kasutatud toiduõlist jne...
Seega 100% ei saa keegi öelda, et biodiisel autot hävitaks.