Küsimus trahvi kohta
-
- Klubiliige
- Peamine sõiduk: F01 740XD ,E90 320i
- Kontakt:
Küsimus trahvi kohta
Lihtsalt selline küsimus kas politsei võib teha trahvi toonitud klaaside eest,ilma tumedust mõõtmata.Silma järgi ei ole nagu see täpne mõõtmine.
Politsei peatas auto kinni ja küsis palju teil see läbipaistvus % on,ütlesin et ei tea,kutsuti siis mind autosse ja tehti trahvi.
Kas on õige nii käituda ja kas oleksin pidanud seal lõugama hakkama ja pärast oleksin 3000- eeki trahvi saanud.Hetkel sain kõigest 600-.
Põhi kild oli selles,et tee servas seisis ennem üks uuem 7 ne,kui ma mööda sõitsin,paar minutit hiljem võeti mind maha 7 sega.Kui ma autost välja tulin ,siis see uuema 7 sega vennike tuututas ja lehvitas käega umbes et welcome to the club.Politseil vist täna 7 allergia.
Politsei peatas auto kinni ja küsis palju teil see läbipaistvus % on,ütlesin et ei tea,kutsuti siis mind autosse ja tehti trahvi.
Kas on õige nii käituda ja kas oleksin pidanud seal lõugama hakkama ja pärast oleksin 3000- eeki trahvi saanud.Hetkel sain kõigest 600-.
Põhi kild oli selles,et tee servas seisis ennem üks uuem 7 ne,kui ma mööda sõitsin,paar minutit hiljem võeti mind maha 7 sega.Kui ma autost välja tulin ,siis see uuema 7 sega vennike tuututas ja lehvitas käega umbes et welcome to the club.Politseil vist täna 7 allergia.
Re: Küsimus trahvi kohta
Tere
jJanno@tehasetoon
Ei loe Su tekstist välja, aga kas Su aknad on kiletatud või tehasetooniga? Kui on kiletatud, siis kas see kiletus on ka protokollis märgitud? Tehasetooni läbipaistvus peaks mahtuma sinna 70% sisse. Üldiselt tundub see trahv küll olevat ääretult alusetu. See oleks sama hea nagu teha trahv kiiruse ületamise eest silmaga vaatamise järgi.MarkoA kirjutas:Lihtsalt selline küsimus kas politsei võib teha trahvi toonitud klaaside eest,ilma tumedust mõõtmata.Silma järgi ei ole nagu see täpne mõõtmine.
jJanno@tehasetoon
exTouring
-
- Klubiliige
- Kontakt:
teine küsimus veel kus kohas ma saan oma klaaside läbipaistvust mõõta.
Klaasid on mul nii tehase toon kui ka turva kile.
Olen ka Jjannoga samal arvamusel ,et silma järgi ei saa nagu midagi mõõta.Sellepärast küsingi arvamust kas tasub üldse selle trahvi pärast jamama hakata ,et vaidlustada seda silmajärgi mõõtmist.
Klaasid on mul nii tehase toon kui ka turva kile.
Olen ka Jjannoga samal arvamusel ,et silma järgi ei saa nagu midagi mõõta.Sellepärast küsingi arvamust kas tasub üldse selle trahvi pärast jamama hakata ,et vaidlustada seda silmajärgi mõõtmist.
Viimati muutis MarkoA, 17.02.2005 12:21 45, muudetud 1 kord kokku.
Esimeses postituses on sul välja toodud trahvi summa (600.-), see tähendab et sulle tehti kohapeal kiirmenetlus e. sa olid ise rikkumisega nõus. Mitte nõusoleku korral teostatakse üldmenetlus, kohapeal protokoll ja otsus hiljem e. saad ennast enne otsuse tegemist kaitsta.
Ilmselt kiputakse mõningate ametnike poolt kasutama võtteid - a la kohapeal teeme sellise summa, hiljem üldmenetluse käigus aga juba krõbedama summa.
Aga jah oli kuidas oli, nende ametnike käitumine oli kindlalt vale jaarvan et saad ka selle kiirmenetluse otsuse edasi kaevata nt. protseduurireeglite mittetäitmise osas (trahvi määramine tegelikku läbipaistvust kontrollimata).
Ilmselt kiputakse mõningate ametnike poolt kasutama võtteid - a la kohapeal teeme sellise summa, hiljem üldmenetluse käigus aga juba krõbedama summa.
Aga jah oli kuidas oli, nende ametnike käitumine oli kindlalt vale jaarvan et saad ka selle kiirmenetluse otsuse edasi kaevata nt. protseduurireeglite mittetäitmise osas (trahvi määramine tegelikku läbipaistvust kontrollimata).
Ma arvan et trahv tühistatakse, kuna reaalset läbipaistvust ei kontrollitud. Toon näieks kiirusemõõtmise. Trahvi määramisel pannakse kirja ka seadme andmed, millega kiirust mõõdeti (peab olema taadeldud). Sarnaselt peaks toimima ka klaasi läbipaistvuse puhul. Pole ju kasutatud ühtegi mõõteriista - see ongi põhiargument.
üldiselt on nii, et kui sa paberile juba alla kirjutasid, siis olid sa sel hetkel ka nendega nõus, kahjuks. alati on õigus kirjutada nõusoleku asemel dokumendile alla, et ei ole kiirusega, trahviga, millega iganes nõus ja allkiri. edasi kaebamisega on jah nii, et kui nad seal ikka leiavad (ma arvan, et ka leiavad), et sa olid siis nõus ja väänavad sulle veel suurema trahvi, siis jah, see 600.- unusta kohe ära.
ülevaatuspunktides on selline aparaat täiesti 100% olemas! mul tuttav käis ülevaatust tegemas ja ei saanud läbi, kuna esiklaasil oli turvakile ja see olla olnud lubatust tumedam. nuta või naera... tema nuttis kusjuures.
ülevaatuspunktides on selline aparaat täiesti 100% olemas! mul tuttav käis ülevaatust tegemas ja ei saanud läbi, kuna esiklaasil oli turvakile ja see olla olnud lubatust tumedam. nuta või naera... tema nuttis kusjuures.
Kiletatud võivad klaasid olla ! Minul on näiteks turvakiled klaasidel , ning need on ka pisut parema päikesefiltriga kui esimese astme toonkile.
Jah selle allkirjaga on teised lood , alati vaata millele alla kirjutad , mina ei ole mitte kunagi kusagile alla kirjutanud peris mitu aastat ja ei ole ka probleeme olnud.
Jah selle allkirjaga on teised lood , alati vaata millele alla kirjutad , mina ei ole mitte kunagi kusagile alla kirjutanud peris mitu aastat ja ei ole ka probleeme olnud.
E28:2,0, E28:2,5, E28:3,0; F21
- Kristjan_K
- Huviline
-
- Klubiliige
- Kontakt:
üks küsimus veel, kui politseinikud peatavad mind kinni ja tahavad trahvi teha toonklaasi eest ning neil pole mõõteriistasid siis nad ei saa seda teha või.Kui neil ei ole kas nad kutsuvad kusagilt siis mingisuguse patrulli kohale kellel on see mõõteriist.Sest minuarvates ei tohi politseinikud selle eest trahvi teha vaid saavad saata kordusülevaatusele.Või on vahepeal midagi jälle muutunud seadustes.
-
- Huviline
- Peamine sõiduk: BMW 520d
Kas see mitte nii pole, et ilma mõõtmisseadmete pole neil midagi öedla? Mis alusel nad sind ülevaatusele saadavad, kui nad pole tõestanud, et läbipaistvus alla normi.MarkoA kirjutas:üks küsimus veel, kui politseinikud peatavad mind kinni ja tahavad trahvi teha toonklaasi eest ning neil pole mõõteriistasid siis nad ei saa seda teha või.
Võin eksida ka, sest endal pole vajadust selliseid sätteid täpsemini teada.
Tuhnisin natuke seadusandluses e. täpsemalt Majandus- ja kommunikatsiooniministri määruses "Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded".
Nõuded: 1) tuuleklaasi läbipaistvus juhi vaateväljas peab olema vähemalt 75%, v.a DOT tähisega tuuleklaas või enne 1985. a valmistatud sõiduki tuuleklaas, mille läbipaistvus juhi vaateväljas peab olema vähemalt 70%. Tagumises asendis oleva juhiistme seljatoest eespool asuvate sõiduki külgakende läbipaistvus peab olema vähemalt 70%, sõltumata nende valmistamise aastast. Kui tagaakna läbipaistvus on alla 70%, peavad sõiduki mõlemal küljel olema tahavaatepeeglid;
Vähemalt on öeldud et kontrollitakse neeldumismõõdiku ja vaatlusega - aga mitte ainult vaatlusegaKontrollimine: valguse neeldumismõõdiku ja vaatlusega.
ise olen käinud mõõtmas kuna tahtsin ka omale ette turvakilet panna ja tulemus oli negatiivne ülevaatuspunktis lasin mõõta originaal klaasiga esimestel on nats ju tehasepoolne sinakas ve midagi sellist ent läbipaistvusega oli nii 3% jäi normist puudu ja kui isegi lihtne täiesti valge kile veel vahele panna siis enam normis ei ole. Sinu juhtumi korral kindlasti vaidlusta ja sa võidad sest keegi ju ei mõõtnud nagu sa väitsid
Veel ühtteist politsei kodulehelt KKK alt:
Paistab et lihtsalt rahatrahvi varianti üldse pole st peab kaasnema alati ka kordusülevaatusele saatmine. Seega on politsei seekord päris mitme asjaga puusse pannud ja igal juhul tasub väärtegu vaidlustada.Mis karistus on ette nähtud, kui autol on klaasid tumedamad kui lubatud?
Sellisel juhul on kolm võimalust: politsei teeb Teile hoiatuse; saadab Teid erakorralisele ülevaatusele või teeb trahvi ja saadab erakorralisele ülevaatusele ka. Konkreetne otsus sõltub paljudest asjaoludest, näiteks kas panite toime ka muid rikkumisi jne.