320. 24v. 110kw süüteküünlad?
320. 24v. 110kw süüteküünlad?
Plaanis küünlaid vahetama hakata ja seoses sellega siis ka küsimus spetsialistidele- mis marki ja mis firma omad oleksid kõige sobivamad antud isendile?
Vabandan kohe ette, kuna tean et siin foorumis rahvast, kes BaltiLaagriga seotud, aga minu kogemus seal oli selline (ka juba varem ühes teemas kirjas): läksin siis mina ka oma 110 kW mootorile sealt küünlaid ostma, pandi asjad (NGK) letile ja hakkasin juba maksma (kaardiga), kui nii huvi pärast koukisin ühe karbi lahti ka - suur oli minu üllatus kui nägin ühe elektroodiga küünalt - tegin kähku kisa, et mu kaarti aparaadist läbi ei tõmmataks. Ütlesin et need peaks ikka 2 elektroodiga olema, müüja kohe vastu, et ikka peavadki ühega olema ja küsis ka teise müüja käest, see pani sama juttu... Minu juttu nad kuulata ei tahtnud... Sellega ost sealt ka lõppes ja läksin Aavesse, pakendil oli täpselt sama kood, aga üllatus-üllatus, pakis kahe elektroodiga küünlad Kahjuks ei viitsinud enam BLi tagasi minna ja nendele "väga asjalikele" müüjatele näidata, millised need küünlad olema peaksid.Are kirjutas:Mine Kadaka teel asuvasse Baltilaagrisse ja osta NGK küünlad, ausad asjad ja kui targalt käitud saad ka alla mingid %-d
Mina BL-st kahjuks enam asju osta ei taha
näiteks Beru 4-elektroodiga, mida viimasel ajal paljudes poodides kõigile pähe määritakseOlts kirjutas:Mine poodi ja küsi, annavad sulle kataloogi järgi õiged asjad.
küsima peab originaali(st. tehase poolt ette nähtud küünalt)
igasugu super-hüper-mega küünlad kõlbavad kajakate loopimiseks ...
firmadest ei väsi soovitamast :
NGK (Made in Japan)
Denso (Made in Japan)
Bosch (Made in Germany)
valmistaja riik on kirjas küünla peal, keerme juures
see kiri mis pakendil, on pulli kaka...
kui kirja küünlal ei ole, on tegu Hiina tootega, mis täielik saast
Krt ma tean ka ühte legendi miskist asjast seal bmw logoga küünla sees, mis just nendele otse-süütepoolidele kaitseks pidi olema, aga üksikasjad viitsisin juba ära unustadapatrik kirjutas:ei ole sama
bmw märk on peal
ja 6 tk alla viie soti
Ja omal on ka ilma propellerimärgita NGK-d.
Priit
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
Pika lõime lõpuks ka küünla tüüp, mida küsida poest: NGK BKR6EK. Et välimuse järgi tuvastada, siis tegemist 3- elektroodiga või 2 massielektroodiga või 2 külgelektroodiga, kuidas soovite, heal lapsel mitu nime , küünlaga.
NGK kodulehel saab tootekataloogis surfata ja sealt leiab ka muidu lugemisväärset
NGK kodulehel saab tootekataloogis surfata ja sealt leiab ka muidu lugemisväärset