Kristo_V kirjutas:
ma ei saa aru mis poolest need eetika ja viisakus sinu arust puudulikud on, loe tekst korralikult läbi, kui ikka mitte sittagi aru ei saa siis on juba probleem sinus, igasugused pedandid ja raudsete põhimõtetega on kõige hullemad.
Kas reeglite ja kokkulepitud standardite järgi elamine on hull või pedantlus?
Kuidas mõned inimesed suudavad seda teha ja teised mitte? Milles on asi,et mõni ei suuda foori taga rohelist ära oodata ja stardib kollasega? Või sõidab juba põleva punasega niigi umbes ristmiku veel rohkem kinni? Miks mõni ei suuda 5meetritki jala käia ja sõidab kasvõi poe trepist üles? Miks mõni pendeldab reast ritta ja vilistab iga foori taga rehvi-selleks,et järgmisel ristmikul plokki pidurdada? Miks mõni peab maanteel iga hinna eest 5-6 sõidukist pimedas kurvis mööda pressima ja siis rivi ette venima jääma? Miks mõni foorumis räuskab ja ropendab aga ise ei tunne kirjavahemärkegi rääkimata grammatikareeglitest? Miks mõni tormab juba enne aplausi lõppu saalist välja garderoobi poole,et jumala eest esimene olla? Miks mõni poes kassasabas sinust lihtsalt ette trügib visates üle õla,et "ma ostan ainult suitsu"? Miks-miks-miks lõputult....
Inimesed miks te ennast teistest paremaks peate? Kuhu te tormate? Mis siis juhtub,kui te kusagile 2minutit hiljem jõuate või kellegi järel ootama peate? Kas ligimest jalge alla trampides on oma saavutustel parem maitse juures?
Selle asemel,et rooli vihaselt taguda ja signaalitada hingake parem sügavalt sisse või vaadake aknast välja. Las ta kohmitseb seal ees oma käigukangiga ega teie närvitsemine teda kiiremini liikuma pane. Keegi nõelub ridade vahel ja õnnetuseks keerab just sinu nina ette. Ära hakka iga hinna eest teda taga ajama põhjustades veel lisaks umbes 6+ ohtlikku olukorda. Ja seda ainult selleks,et talle nina ette keerata. Ära pargi keelatud kohale või haljasalale põhjendusega "mul on kiire" või "teised teevad ju ka"....
On tehtud igasuguseid kampaaniaid a`la Traksid peale" või "Helkur külge" aga need ei aita ju mitte midagi. Midagi ei muutu. Seni kuni me ise enda suhtumist ei muuda. Sest kõik mis juhtub juhtub ikka kellegi teisega mitte minuga ja kusagil kaugel eemal.Mina sõidan ju korralikult ja ei kihuta ja minu pea kannab ikka need 4 õlut ära ja mul pole vaja ju kaugele sõita ja nii edasi ja nii edasi...
Ma olin ka kunagi samasugse suhtumisega-kõigepealt mina siis tükk tühja maad ja siis ülejäänud. Ega see praegugi kadunud pole aga ma püüan ennast kogu aeg paradada. Proovige mõnel hommikul tööle sõites mitte närvitseda ja tõmmelda. Tööle jõudes öelge kolleegile tere hommikust,mis sest,et ta võib olla maailma suurim mölakas. Õhtul poodi minnes pange auto just nimelt parkla kaugemasse nurka,võtke naisel-tüdrukul käe alt kinni ja JALUTAGE ukse juurde. Koju jõudes ärge vahtige 2-3ni öösel telekat-arvutit.Kui uni ei tule pange riidesse ja kõndige kasvõi 5minutit väljas.Kasvõi ümber maja. Hommikul ärge ärgake viimasel minutil ja kogu maailma peale tige olles,et jälle ei jõua. Parem ärgake 20 minutit varem ja kasvõi ringutage.....
Inimesed alustage igasuguseid kampaaniaid iseendast. Muutke oma suhtumist. Kasvõi üheks päevaks. Hea küll-kasvõi üheks tunniks. Äkki hakkab meeldima. Olla korralikum... Olla rahulikum... Olla natuke parem...
Siis äkki polegi ühel hetkel enam vaja neid "isehakanud korravalvureid" ega a`la Auto24 ja Krimi fotosüüdistusi. Äkki ei olegi Eesti enam ühel hetkel Euroopa esimeste hulgas liiklussurmadelt. Äkki ei suregi Eesti mehed enam ühel hetkel nii noorelt. Äkki...
Aga äkki proovite?
......................Ja mulda kukkus suust, kui 1000-aastane tüdruk naeris.....................