Krõbe pakane tulekul!
Minul auto seisis 4 viimast päeva, käivitus täna hommikul pärast eelsüüteküünalde tööd paugust, aga sõitma hakates, küljepeeglist silmasin mootoriõli lompi, oli teist oma kaks-kolm liitrit maha voolanud põhja alt, vaatasin õlivarrast...kuiv. Mootoris on/oli täissünteetiline õli ja kulub teda muidu 0,5-1l välba peale.
Suretasin siis moto välja ja nii ta seisab, homme tirin teenendusse.
Kellel sarnane kogemus, võib märku anda, mis mind ees ootab

Viimati muutis nisu_uno, 25.01.2007 17:30 38, muudetud 1 kord kokku.
- Riivo
- Huviline
- Peamine sõiduk: Ateca 4Drive
- Kontakt:
Omal ajal oli poolsündiga analoogne juhtum, autoks siis rullikas...käivitusel viskas õlifiltri kuidagi viltu ja äärest uhas välja...ka külmade ajal kusjuures....vist oli õli paks või filter halvasti otsas...väike võimalus et sul sama aga mine sa teanisu_uno kirjutas:Minul auto seisis 4 viimast päeva, käivitus täna hommikul pärast eelsüüteküünalde tööd paugust, aga sõitma hakates, küljepeeglist silmasin mootoriõli lompi, oli teist oma kaks-kolm liitrit maha voolanud põhja alt, vaatasin õlivarrast...kuiv. Mootoris on/oli täissünteetiline õli ja kulub teda muidu 0,5-1l välba peale.
aga enda oma läks hommikul väga vaevaliselt käima, 4 korda eelsüüdet ja starti....99,9 % olen kindel et eelsüüteküünlad tõrguvad koostööd tegemast...täna sai ostetud BOSCHi uued küünlad (150.- tk) ja kollektori tihendid igaks juhuks aga vahetaja leidmine oli nutune ettevõtmine, Viljar ei saand ka aidata....eks näis, homme saan ehk uuesti käima läbi häda ja viletsuse ja panen pool pääva poppi töölt kasvõi aga vahetatud peavad nad saama

´17 4Drive
- Kristjan_K
- Huviline
- Kristjan_K
- Huviline
-
- Huviline
- Kontakt:
nisu_uno kirjutas:Minul auto seisis 4 viimast päeva, käivitus täna hommikul pärast eelsüüteküünalde tööd paugust, aga sõitma hakates, küljepeeglist silmasin mootoriõli lompi, oli teist oma kaks-kolm liitrit maha voolanud põhja alt, vaatasin õlivarrast...kuiv. Mootoris on/oli täissünteetiline õli ja kulub teda muidu 0,5-1l välba peale.
Probleemi ilmselt polegi, lihtsalt karterituulutus kinni külmunud ja viskas seepärast õli välja.
Asja täpsemat olemust ma seletada ei oska, aga eelmisel talvel oli Automoto foorumis sellest juttu ja ühel mu sõbral juhtus volkariga sama jama. Ja minu mäletamist mööda muud polnudki kui sooja ruumi viia ja uus õli sisse panna.
730iA e32 138kW 12/1992
- toivoku
- Huviline
- Peamine sõiduk: 524td
- Kontakt:
auto ei lähe soojaks siis? :S , mina eitea mul kuskilt 10 mintsaga on pool klaasipuhas, aganohk ui ikka- 25 siis ei viska ma arvanTarvo kirjutas:Ei ole suurt abi sellest.Kristjan_K kirjutas:Puhur põhja süsteem ei kõlba?Tarvo kirjutas:Käivitamise, keskluku, roolivõimu vm sellisega probleeme polnud, aga esiklaasi puhtaks kraapida oli küll suht nüri tegevus, peab seda sulatajat minema otsima. Ei taha uut klaasi ära ka kriipida.

Ka täna käivitus auto ilma probleemideta. Muidu, mis aitaks selle vastu, et roolivõim kohe tööle ei hakka? Võib see olla tingitud vanast õlist? Oluliselt ei sega, aga samas võib selle õli ju ära vahetada 

Viimati muutis joh, 26.01.2007 11:26 27, muudetud 1 kord kokku.
minu kallike ei teinud täna minust väljagi
kaks nädalat seismist maja ees polnud vist eriti meeldiv, ei tohi nii pikaks ajaks oma masinat üksi jätta
aku täitsa tühi, seega sai teine aku ajutiselt peale visatud ja tühi aku laadima pandud .... käima läks korraliku akuga koheselt
viisin masina garaai üles soojenema, tuleks taas tihendid ära silikoonitada jne

kaks nädalat seismist maja ees polnud vist eriti meeldiv, ei tohi nii pikaks ajaks oma masinat üksi jätta

aku täitsa tühi, seega sai teine aku ajutiselt peale visatud ja tühi aku laadima pandud .... käima läks korraliku akuga koheselt

viisin masina garaai üles soojenema, tuleks taas tihendid ära silikoonitada jne
Küll aga Tallinna lähedal, siin Sakus olen hommikuti ikka need temperatuurid kätte saanud, millest teised mehed räägivad.Silwer kirjutas:Tallinnas vaevalt et tuleb sellist külma.Jarlo kirjutas:Külmaks alles vist hakkab minema, sest nädala alguseks lubab öösiti juba kuni -32![]()

Kesklukk on mul ka kusjuures hommikul jamanud selles mõttes, et lihtsalt ei tööta