e39 kliima lagin teatud pööretel

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
Kasutaja avatar
taff911
Huviline
Peamine sõiduk: BMW X5 F15 40D 2015

e39 kliima lagin teatud pööretel

Postitus Postitas taff911 »

Hei,

Autoks e39 520i 110kw 96a.

Vaevab mure kliimaga/kliimapumbaga. Alustaks sellest et kliima ise töötab laitmatult, puhub ilusti külma ning suudab seda kenasti ka hoida. Lagin tekib just siis kui hakkan seisma jääma nt. kuskil foori taha, panen vaba käigu sisse ning kui pöörded jõuavad langeda seal 1200ni hakkab väga tugev lagin (isegi kui käsi käigukangil siis on seda tunda läbi kangi) ja kestab kuni pöörded on langenud tühikäigu asendisse ning mõne hetke pärast lõpeb. Kohalt minnes sellises pöörete vahemikus jällegi vaikus, just seisma jäädes kui lükata vaba sisse ja pöörded hakkavad langema. Kohapeal kui kliima töötab siis ka vaikus. Lagistab ka veel siis kui hommmikul hakkan tööle sõitma ja kliima juba eelmisest päevast sees, panen auto tööle, võtab kompressori järgi ning siis kohe kuskil 5sek selline valju lagin ning siis kaob ära. Peaks veel ära mainima et paar korda on ka kliimapumba rihma vilisema võtnud.

Mis asi sellist heli võiks tekitada?

Tänud ette!
Kasutaja avatar
maarekl
Huviline

Re: e39 kliima lagin teatud pööretel

Postitus Postitas maarekl »

sul kas on pingutusrullik läbi minemas, voi pumba seibi(siduri) laager, halvemal juhul hakkab pump minema!
Kasutaja avatar
taff911
Huviline

maarekl kirjutas:sul kas on pingutusrullik läbi minemas, voi pumba seibi(siduri) laager, halvemal juhul hakkab pump minema!
mis selle pingutusrulliku eesmärk seal on? hoiab rihma pingul?
A.J
Huviline

Postitus Postitas A.J »

Ise maadlesin samuti just kliima probleemiga. Kiimarihmal on rulliku all õliamort-pimguti, mis on õlist tühjaks vajunud või siis alumise kinnituspoldi plastik puks ovaalseks kulunud ja ei hoia enam pingutit kinni. Kui auto üles tõsta ja põhjakatted alt võtta siis käimise ajal on näha kas pinguti liigub kinnitusest või mitte, kui kõljest võtad siis samuti näha. Mul endal oli läbi nii pinguti kui ka pump ise kolises - klapivedrud olid katki ja pump seest metalltükke täis. Vast oli pikast jutust abi. Edu!
Kasutaja avatar
maarekl
Huviline

A.J kirjutas:Ise maadlesin samuti just kliima probleemiga. Kiimarihmal on rulliku all õliamort-pimguti, mis on õlist tühjaks vajunud või siis alumise kinnituspoldi plastik puks ovaalseks kulunud ja ei hoia enam pingutit kinni. Kui auto üles tõsta ja põhjakatted alt võtta siis käimise ajal on näha kas pinguti liigub kinnitusest või mitte, kui kõljest võtad siis samuti näha. Mul endal oli läbi nii pinguti kui ka pump ise kolises - klapivedrud olid katki ja pump seest metalltükke täis. Vast oli pikast jutust abi. Edu!

mu kliima pumbal küll mingit automaatset pingutust pole, selle jaoks vaid yks polt, mis hoiab pinges rihma ja teisest saab pinge alla tömmata

Pilt
A.J
Huviline

Postitus Postitas A.J »

Mul hoopiski selline pilt. pilti ei oska siia panna seega peate leppima lingiga
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... ompressor/
Kasutaja avatar
maarekl
Huviline

A.J kirjutas:Mul hoopiski selline pilt. pilti ei oska siia panna seega peate leppima lingiga
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... ompressor/

Pilt
Kasutaja avatar
jargo
Huviline
Peamine sõiduk: bmw 330ci
Kontakt:

Postitus Postitas jargo »

mul küll e36,kuid lagiseb samamoodi.varsti vist pump õhtal.hakkab kohe häält tegema kui pump järel.ehk veab veel selle suve ära :D talvel vaja uus pump leida,ega neid vist remondita!
330ci 6k man
e36 Z3 3,1 NA 300+whp:Best ET 11,33@191km/h
Kasutaja avatar
taff911
Huviline

A.J kirjutas:Ise maadlesin samuti just kliima probleemiga. Kiimarihmal on rulliku all õliamort-pimguti, mis on õlist tühjaks vajunud või siis alumise kinnituspoldi plastik puks ovaalseks kulunud ja ei hoia enam pingutit kinni. Kui auto üles tõsta ja põhjakatted alt võtta siis käimise ajal on näha kas pinguti liigub kinnitusest või mitte, kui kõljest võtad siis samuti näha. Mul endal oli läbi nii pinguti kui ka pump ise kolises - klapivedrud olid katki ja pump seest metalltükke täis. Vast oli pikast jutust abi. Edu!
Tänud selgituse eest!

Kas sul muidu kliimapump kolises valjusti? Et kohe kõrvaga kuulda et midagi ikka väga mäda seal sees?
A.J
Huviline

Postitus Postitas A.J »

Kolises nii jubedal et linnas oli piinlik konti kasutada. vahetasin pumba välja, sain lammarist tonniga, aga peale nädalast kasutamist on vist mingi laager sees häält tegema hakanud.
Kasutaja avatar
taff911
Huviline

Ok, ma sellest rulliku plaginast hoolimata kasutan hetkel konti pidevalt, võimatu sõita nende palavate ilmadega, aga olen tähele pannud ka seda et kui kapoti lahti teen siis kliimapump eraldab ikka suurt kuumust, on see normaalne? Eriti kuunmaks läheb kõrvalistujapoolne rattakoobas, ning kuna mul pole seal ees ka logariotsa hetkel siis hakkab temp. andur valetama ja suurt temperatuuri näitama. See et ta sellist kuumust eraldab on normaalne?
Vasta