Tere,
Oman Šveitsist toodud E36 325i-d millel on tõenäoliselt chip-itud aju. Pöörete piiraja on maas ning kahtlustan, et keegi spetsialist on pritsete jms aegu ka timminud.
Mõlgutan mõtteid aju originaali vastu ringi vahetamisest, aga teadmised ja kogemused jäävad napiks.
Päris nii lihtne see asi vist pole, et vana maha ja teine samaväärselt masinalt võetud aju peale? Kas midagi on vaja lasta programmeerida/kohanadada? Kas VIN koodi hoitakse ajus? (samas minu mälu järgi ei näita kellaploki testrežiim ka praegu sama VIN-i mis kerel on - see vist võetaksegi ajust?). Või on pigem sedapidi, et originaali programmeerida ei saa aga chipitud aju saab?
Sõber google annab ECU (Engine Control Unit) ja DME-d (Digital Motor Electronics) puudutavaid teemasid. Kumb on mis, mis neil vahet on? Kumma kohta ma täpsemalt uurima peaksin?
Kohalikus kontekstis komistasin selle ja selle teema otsa.
E36 aju vahetamine
- Kris K
- Huviline
- Peamine sõiduk: E90 318iA '06
Re: E36 aju vahetamine
Igal ajul on seerianumbrid, need peavad ühtima. Võib olla erineva aasta aju, peaasi, et sama mootor.
Vahetamisega on nii, et kui autosse on sisseehitatud immo, siis peab aju hakkama autole tutvustama, kui immot pole, siis ta peaks ise omaks võtma.
Vahetamisega on nii, et kui autosse on sisseehitatud immo, siis peab aju hakkama autole tutvustama, kui immot pole, siis ta peaks ise omaks võtma.
Immot pole. Kas seerianumbrit saab kuidagi OBC-st või kellaplokist ka? Või on vaja välja kiskuda ja mingi kleepeka pealt vaadata?
aga kirjuta siia või saada mulle oma VIN koodi 7 viimast numbrit, siis saab ju netist vaadata mis aju talle mõeldud on. Nii kõige lihtsam ju...
Seerianumber on aju enda korpuse peal, koos vin koodigaR3 kirjutas:Immot pole. Kas seerianumbrit saab kuidagi OBC-st või kellaplokist ka? Või on vaja välja kiskuda ja mingi kleepeka pealt vaadata?
Minu oma nt: