E46 õli üle normi
E46 õli üle normi
Probleem siis selline, et E46 (M52TU) õlivarras näitab umbes 3/4 cm üle max märgi. Sõitnud olen sellise õlitasemega umbes 500km (vahest ka 6.5k pöörde kanti lastud). Lugedes erinevaid foorumeid on arvamused suht vastakad - mõni arvab et see on ok, teine jälle et totaalne katastroof. Seega küsiks siinsete asjatundjate käest et mis on arvamus ja et kui asi paha on et kuidas seda (ja kahjustusi) kindlaks teha!
PS. Sumpast otseselt tumedat sinist suitsu ei tule, kuigi külmema ilmaga natuke aurab küll, aga see on vist normaalne...
PS. Sumpast otseselt tumedat sinist suitsu ei tule, kuigi külmema ilmaga natuke aurab küll, aga see on vist normaalne...
Tänan vastamast
ja õli kallasin ise
Õli kohe esmasp normi.
Aga kas õlitaseme kontroll ka õli üle-normi kontrollib? Hetkel EML tuluke ei põle, ja mootor töötab nagu tavaliselt.
Kas on karta mingeid suuremaid kahjustusi ja kuidas neid tuvastada - sümptomid?
Nagu mina aru saan on õli liigne kogus ohtlik siis kui väntvõll hakkab õli vahule ajama...? On's see nii? Kui on, siis kuidas sellist olukorda tuvastada?

Õli kohe esmasp normi.
Aga kas õlitaseme kontroll ka õli üle-normi kontrollib? Hetkel EML tuluke ei põle, ja mootor töötab nagu tavaliselt.
Kas on karta mingeid suuremaid kahjustusi ja kuidas neid tuvastada - sümptomid?
Nagu mina aru saan on õli liigne kogus ohtlik siis kui väntvõll hakkab õli vahule ajama...? On's see nii? Kui on, siis kuidas sellist olukorda tuvastada?
Viimati muutis siimse, 24.04.2005 08:19 04, muudetud 1 kord kokku.
Neid vastuseid lugedes hakkas kohe kergem südamel 
Lihtsalt uudishimust küsiks, et miks manual sellist juttu räägib ja mis selle põhjus on?
"Die obere Markierung des Messtabs nicht überschreiten. Zu viel eingefülltes Öl ist schädlich für den Motor und würde, da es nach kurzer Zeit verbraucht wird, nur abnormen Ölverbrauch vortäuschen."
Ehk Max märki ei tohi ületada sest see on kahjulik mootorile.

Lihtsalt uudishimust küsiks, et miks manual sellist juttu räägib ja mis selle põhjus on?
"Die obere Markierung des Messtabs nicht überschreiten. Zu viel eingefülltes Öl ist schädlich für den Motor und würde, da es nach kurzer Zeit verbraucht wird, nur abnormen Ölverbrauch vortäuschen."
Ehk Max märki ei tohi ületada sest see on kahjulik mootorile.