Tere,
Autoks siis 94 a. 316 75kw.
Probleem selles, et pärast seda, kui auto u. 3 kuud seisis (vahepeal panin ühe korra käima), siis nüüd ei lähe üldse käima. Aku oli ka "surnud" - vahetasin aku vähe kobedama vastu ning proovisin teise auto pealt juhtmetega käivitada. Kui süüdet panin, võttis nagu midagi taha, mingit "kohinat" vms, oli kuulda, aga starterit taha ei tõmmanud. PS. starter põhimõtteliselt uus eelmise aasta lõpus vahetatud.
Oskab keegi aidata, kustkohast võiks viga otsida ???
Ette tänades,
Probleem E36 ga, ei lähe käima...
Re: Probleem E36 ga, ei lähe käima...
Isegi tõberelee starteril ei tee häält?
Mida teevad tuled armatuuril, kui starterit keerad?
On ka masinal mingi signalisatsioon või lisa immobiliser?
E36 325i 92; E32 730iA 91(läinud) | E34 525tdsA 95 (läinud)
E46 330Ci 01 (läinud) Ei tasu kõike mu juttu uskuda!
Enne seda nö. "kohina häält" käib väike klõps küll, arvatavasti siis tõmbereleest, aga edasi täiesti null.Cert85 kirjutas:Isegi tõberelee starteril ei tee häält?
Kui süüdet keeran, siis lähevad põhimõtteliselt kõik tuleb põlema, mis armatuuris üldse on

Signalisatsioon ja immo tulevad ilusti maha, kui sai "uue" aku peal või kui teise masina akust on juhtmed taga, siis jah signa ja immo töötavad ilusti.
Sa pead nüüd kindlaks tegema, kas see "plõks" tuleneb mingist suvalisest releest autol käivitamise hetkel või on see tõesti starteri tõmberelee.
Kui starteri tõmberelee tõmbab, siis ei ole miskit enam takistuseks starteri vedamisel (kui starter just rikkis pole).
Et tee selle plõksu tekitaja kindlaks. Kui on tõmberelee starteril, siis vahest aitab väikene litakas starterile, kui keegi hoiab võtit käivituse asendis või remonti viimine.
Kui starteri tõmberelee tõmbab, siis ei ole miskit enam takistuseks starteri vedamisel (kui starter just rikkis pole).
Et tee selle plõksu tekitaja kindlaks. Kui on tõmberelee starteril, siis vahest aitab väikene litakas starterile, kui keegi hoiab võtit käivituse asendis või remonti viimine.
E36 325i 92; E32 730iA 91(läinud) | E34 525tdsA 95 (läinud)
olin ise samamoodi 2 kuud välismaal ja auto kodus seisis,tulin tagasi ja starter ainult plõksus ,tuled ja asjad töötasid nagu peaks.siis võtsin lihtsalt padruni pikenduse ja haamri,roomasin auto alla ja koputasin sellega starterit.3-5 matsu ,läksin autosse,panin võtit ja käis
pole ka varem starter probleeme tekitanud ja peale seda pole ka rohkem jamanud..aga seismine väga ei meeldi vist jah