Verd andma! 21.06.2005 KELL 18.00-19.00
Verd andma! 21.06.2005 KELL 18.00-19.00
Ei tea nüüd kas eelmisest korrast on piisavalt aega möödas aga Verekeskus kuulutab jälle raadios ja SMS-i teel, et otsitakse doonoreid kõikidele veregruppidele. Paneks mingi aja paika ja käiks ära veel enne suuri Jaanipäevapidustusi? 

E-N on Põhja Verekeskus avatud kella 19:00-ni R kella 16-ni.
Kuna paljudel pole tõenäoliselt enne tööpäeva lõppu selleks aega siis mina näeksin kõige parema kuupäevana järgmist teisipäeva 21.06 18:00-19:00 siis oleks ka piisavalt etteteatamisaega. Kui aga enamikule see kuupäev ei sobi saab ka ju väiksemate gruppidena käia.
Lähem info doonoriks sobivuse kohta www.verekeskus.ee
Kuna paljudel pole tõenäoliselt enne tööpäeva lõppu selleks aega siis mina näeksin kõige parema kuupäevana järgmist teisipäeva 21.06 18:00-19:00 siis oleks ka piisavalt etteteatamisaega. Kui aga enamikule see kuupäev ei sobi saab ka ju väiksemate gruppidena käia.
Lähem info doonoriks sobivuse kohta www.verekeskus.ee
-
- Huviline
Re: Verd andma!
Eelmine kord käisime 30 ja 31 märtsil verd andmas. Meesterahvad tohivad, kui ma õieti mäletan, iga kahe kuu tagant verd anda.Reili kirjutas:Ei tea nüüd kas eelmisest korrast on piisavalt aega möödas...
Kui küsimus on selles, et ei saa töölt varem ära, siis sellise seaduse leidis Janno mulle eelmisel korral:Reili kirjutas:Kuna paljudel pole tõenäoliselt enne tööpäeva lõppu selleks aega...
TÖÖ- JA PUHKEAJA SEADUS:
§ 24. Doonoriks oleva töötaja töölt äralubamine
(1) Tööandja on kohustatud lubama doonoriks oleva töötaja töölt ära vere loovutamise ajaks.
(2) Vere loovutamise aeg hõlmab järgmisi ajavahemikke:
1) doonori minek vere loovutamise kohta;
2) ettevalmistus vere loovutamiseks;
3) vere loovutamise protseduur;
4) vere loovutamise järgne puhkus vere loovutamise kohas;
5) töökohale naasmine.
Väikese vahemärkusena võin lisada, et venekeelses raamatus oli kirjas, et tööandja on kohustatud töötajat terveks päevaks vabaks laskma...kahjuks ei leia praegu seda raamatut

Ise sel korral vist osa võtta ei saa

- Tauri
- Klubiliige
- Peamine sõiduk: BMW
- Telefon: 56220022
- Kontakt:
ma eeldan, et see raamat oli punaste kaantegaVäikese vahemärkusena võin lisada, et venekeelses raamatus oli kirjas, et tööandja on kohustatud töötajat terveks päevaks vabaks laskma...kahjuks ei leia praegu seda raamatut.

E70 X5 3.0d 173kw ; E83 X3 160kw
Tere
Aga mina ei saa tulla, kuna ei vasta järgmised 6 kuud nõuetele.
jJanno
See oli eelmine seadus...Kops kirjutas:Väikese vahemärkusena võin lisada, et venekeelses raamatus oli kirjas, et tööandja on kohustatud töötajat terveks päevaks vabaks laskma...kahjuks ei leia praegu seda raamatut :?.
Aga mina ei saa tulla, kuna ei vasta järgmised 6 kuud nõuetele.
jJanno
exTouring
- Kristjan_K
- Huviline
jjanno kirjutas: Aga mina ei saa tulla, kuna ei vasta järgmised 6 kuud nõuetele.
jJanno
Mis moodi sa ei vasta siis nõuetele, kuna vahepeal mõtlesin ka tulla, aga kui seal ka eri nõuded, mida ei tohi teha enne vere loovutamist, siis
sooviks ka teada rohkem nendest nõuetest, äkki ei vasta ka mina kuidagi moodi nõuetele. Ma tõesti ei tea nendest nõuetest midagi kahjuks

- Kristjan_K
- Huviline
Mairo, loe seda. Seal verekeskus.ee veel igast huvitavaid asju.
http://www.verekeskus.ee/index.php?lang=est&id=2,27
http://www.verekeskus.ee/index.php?lang=est&id=2,27
Tere
jJanno
Käisin "remondis". Sellises, mille järel ei saa pool aastat verd anda.MairoG kirjutas:Mis moodi sa ei vasta siis nõuetele...
jJanno
exTouring
Tere
Kusjuures verekeskusel on vist jah päris häda käes praegu. Paljudele on tulnud SMS'd või kirjad koju. Kas tegemist on valmistumisega Jaaniks?
Igatahes edu kõigile, kes lähevad verd andma !
jJanno
OT: pigem sisselase vajas modifitseerimist. ;)AARE530 kirjutas:jJanno, sul lambda andurid ei tööta jah, ei saa ülevaatuselt läbi we :D :lol: Sul endal, mitte autol :D
Kusjuures verekeskusel on vist jah päris häda käes praegu. Paljudele on tulnud SMS'd või kirjad koju. Kas tegemist on valmistumisega Jaaniks?
Igatahes edu kõigile, kes lähevad verd andma !
jJanno
exTouring
Ma arvan pigem, et neile teada see, et jaani ajal tavalisest rohkem õnnetusi ja peale Jaani enamus verd anda ei saa sest ei vasta mõningatele tingimustele (näiteks alkoholtarbimine). Lisaks muidugi see, et pikk Jaanipäev seekord ja kõigil kel vähegi kuskile kaugemale võimalus minna on Tallinnast ära.
Palve verekeskusest:
Tere!
Põhja-Eesti Verekeskus pöördub klubilaste poole suure abipalvega.
Hetkel on Eesti haiglates erakorraliselt palju A Rh positiivse ja 0 Rh negatiivse veregrupiga patsiente. Põhja-Eesti Verekeskuse verevarud on A Rh+ ja 0 Rh- osas langenud alla kriitilise piiri, vajame kiiresti doonorite abi!
Kindlasti on ka Teie ettevõttes abivalmeid inimesi, palume tulla esimesel võimalusel vereloovutusele Ädala 2, Tallinnas. Oleme avatud E-N 8.00-19.00 ja R 8.00-16.00.
Hea doonor, Sinu vereloovutus on hindamatu väärtusega!
Doonoriks sobib inimene vanuses 18-60 eluaastat, kehakaal peab olema üle 50 kg.
Vereloovutusele tulles pead olema TERVE, PUHANUD ja SÖÖNUD, aega varu umbes 45 minutit. Vere andmine ei ole hetkel lubatud neil, kes põevad mõnda haigust või tarvitavad ravimeid (va vitamiinid, toidulisandid ja rasestusvastased vahendid).
Kui Sul on olnud vereülekandeid, tätoveerimisi, naha augustamisi või oled saanud nõelravi - saad verd loovutada 12 kuu möödudes.Doonori viimasest vereloovutusest peab olema möödunud meestel 60 päeva ja naistel 90 päeva. Kindlasti palun kaasa võtta isikuttõendav dokument.
Lisainfot saab www.verekeskus.ee või helistades registratuuri telefonil: 697 7001.
Verekeskus jääb lootma Teie abile!
Ette tänades,
Merle Juhkami
Doonorluse osakonna nõunik
Põhja-Eesti Verekeskus
Tel 697 7007
GSM 53 455519
mailto:Merle.Juhkami@verekeskus.ee
www.verekeskus.ee
Tere!
Põhja-Eesti Verekeskus pöördub klubilaste poole suure abipalvega.
Hetkel on Eesti haiglates erakorraliselt palju A Rh positiivse ja 0 Rh negatiivse veregrupiga patsiente. Põhja-Eesti Verekeskuse verevarud on A Rh+ ja 0 Rh- osas langenud alla kriitilise piiri, vajame kiiresti doonorite abi!
Kindlasti on ka Teie ettevõttes abivalmeid inimesi, palume tulla esimesel võimalusel vereloovutusele Ädala 2, Tallinnas. Oleme avatud E-N 8.00-19.00 ja R 8.00-16.00.
Hea doonor, Sinu vereloovutus on hindamatu väärtusega!
Doonoriks sobib inimene vanuses 18-60 eluaastat, kehakaal peab olema üle 50 kg.
Vereloovutusele tulles pead olema TERVE, PUHANUD ja SÖÖNUD, aega varu umbes 45 minutit. Vere andmine ei ole hetkel lubatud neil, kes põevad mõnda haigust või tarvitavad ravimeid (va vitamiinid, toidulisandid ja rasestusvastased vahendid).
Kui Sul on olnud vereülekandeid, tätoveerimisi, naha augustamisi või oled saanud nõelravi - saad verd loovutada 12 kuu möödudes.Doonori viimasest vereloovutusest peab olema möödunud meestel 60 päeva ja naistel 90 päeva. Kindlasti palun kaasa võtta isikuttõendav dokument.
Lisainfot saab www.verekeskus.ee või helistades registratuuri telefonil: 697 7001.
Verekeskus jääb lootma Teie abile!
Ette tänades,
Merle Juhkami
Doonorluse osakonna nõunik
Põhja-Eesti Verekeskus
Tel 697 7007
GSM 53 455519
mailto:Merle.Juhkami@verekeskus.ee
www.verekeskus.ee
GS