e36 320 tühikäik ujub ja jõudu ei ole
e36 320 tühikäik ujub ja jõudu ei ole
Tervist,
Sai soetatud 320 tühikäigu probleemiga, kuid paistab et see ei olegi nii lihtsasti parandatav kui algul arvasin.
Tühikäik tahhoka peal istub ilusti paigal, aga ujub ning kuni 3000 pööret ei ole jõudu üldse. Samuti ühtlasel kiirusel sõites on tunda et jätab vahele õrnalt.
Vaatasin üle õhu/vaakumvoolikud, vahetasin süütepoolid (esimene tiksub kuidagi imelikult), puhastasin tühikäiguklappi ja mõõtsin takistused ära (normis). Geneka pinge oli kuidagi kõrge ja tuled hõõgusid kahtlaselt, sai ka pingeregulaator ära vahetatud. Kompressioon on korras. Õhulugeja pistikut tagant ära võttes vahest tahab välja surra, vahest ei tee midagi. Lamdaga pole midagi teinud, sest targemad seletasid et see ei pane pöördeid ujuma? Kütusesurve on 2.7 (norm 3.0), kuid kui regulaatori vaakumjuhtimine lahti võtta läheb küll kolme peale, aga pöörded ujuvad ikka.
On kellelgi ideid, või veel parem, tahaks keegi lasta mul oma õhulugejat/lamdat/aju proovida korraks nii nelipaki eest ?
Sai soetatud 320 tühikäigu probleemiga, kuid paistab et see ei olegi nii lihtsasti parandatav kui algul arvasin.
Tühikäik tahhoka peal istub ilusti paigal, aga ujub ning kuni 3000 pööret ei ole jõudu üldse. Samuti ühtlasel kiirusel sõites on tunda et jätab vahele õrnalt.
Vaatasin üle õhu/vaakumvoolikud, vahetasin süütepoolid (esimene tiksub kuidagi imelikult), puhastasin tühikäiguklappi ja mõõtsin takistused ära (normis). Geneka pinge oli kuidagi kõrge ja tuled hõõgusid kahtlaselt, sai ka pingeregulaator ära vahetatud. Kompressioon on korras. Õhulugeja pistikut tagant ära võttes vahest tahab välja surra, vahest ei tee midagi. Lamdaga pole midagi teinud, sest targemad seletasid et see ei pane pöördeid ujuma? Kütusesurve on 2.7 (norm 3.0), kuid kui regulaatori vaakumjuhtimine lahti võtta läheb küll kolme peale, aga pöörded ujuvad ikka.
On kellelgi ideid, või veel parem, tahaks keegi lasta mul oma õhulugejat/lamdat/aju proovida korraks nii nelipaki eest ?
Re: e36 320 tühikäik ujub ja jõudu ei ole
Asun Tallinnas, aga ei ole probleem ka mujale sõita.
- Heix
- Huviline
- Peamine sõiduk: E38 3.0 D FL
ma ka tallinnas,kui huvi siis õhulugejat saab proovida küll tel nr 56712567
E36 m50b20
Sai siis Heix'i õhulugejat proovitud, kuid ei muutunud midagi...
Võtan homme küünlad maha, vaatan mis nägu need on, need peaks ju ära näitama kas segu lahja või mis iganes. On kellelgi probleeme ka pihustitega olnud? Eelnevast auto ajaloost tean et sõitis vene kütusega, vb umbes need.
Võtan homme küünlad maha, vaatan mis nägu need on, need peaks ju ära näitama kas segu lahja või mis iganes. On kellelgi probleeme ka pihustitega olnud? Eelnevast auto ajaloost tean et sõitis vene kütusega, vb umbes need.
Küünlad olid sädemeosapoolest korras, aga kahel oli valgel isolaatorosal pikimõrad sees...
Igastahes vahetatud ja tundus sõit sujuvam olevat, peksis üle vist.
Aga progress saabus kui mu auto otsustas lõpuks diagnostika arvutiga koostööd tegema hakata.
29 Idle actuator ZWD winding 2 open circuit/earth short
2 Idle actuator ZWD winding 1/EWD open circuit/earth short
Arusaadavalt on tegu tühikäigu klapiga, aga mis see ülejäänu tähendama peaks ?

Igastahes vahetatud ja tundus sõit sujuvam olevat, peksis üle vist.
Aga progress saabus kui mu auto otsustas lõpuks diagnostika arvutiga koostööd tegema hakata.
29 Idle actuator ZWD winding 2 open circuit/earth short
2 Idle actuator ZWD winding 1/EWD open circuit/earth short
Arusaadavalt on tegu tühikäigu klapiga, aga mis see ülejäänu tähendama peaks ?
See tähendas jah et ma tõmbasin tühikäigul pistiku lahti et teada saada kas muutub midagi...
Igastahes mootor vigu ei anna, aga sai täna natuke uuritud erinevaid väärtusi, ehk keegi oskab kommenteerida:
Load signal : 2.2ms
Engine speed : 760 1/min
ignition angle : 9.0 *CA
Air mass taken in : 17 kg/h
Idle control integrator : -3 kg/h
Throttle valve potentiometer : 31
Oxigen sensor voltage : 0.46 V
Multiplicative mixture correction : 0.0 %
Just huvitaks tühikäigu pöörded, süütenurk, õhukogus (vähe ?), tühikäiguteema (negatiivne? ).
Kui saab lisaõhku siis peaks ju 17 kg/h tühikäigul vähe olema ?
Igastahes mootor vigu ei anna, aga sai täna natuke uuritud erinevaid väärtusi, ehk keegi oskab kommenteerida:
Load signal : 2.2ms
Engine speed : 760 1/min
ignition angle : 9.0 *CA
Air mass taken in : 17 kg/h
Idle control integrator : -3 kg/h
Throttle valve potentiometer : 31
Oxigen sensor voltage : 0.46 V
Multiplicative mixture correction : 0.0 %
Just huvitaks tühikäigu pöörded, süütenurk, õhukogus (vähe ?), tühikäiguteema (negatiivne? ).
Kui saab lisaõhku siis peaks ju 17 kg/h tühikäigul vähe olema ?
Drosseli poteka info on mingites muudes ühikutes mida diagnostikaseade ei näita.
Keerasin seda natuke peale, nüüd 34 ja pöörded nõks kõrgemal, pistik tagant ära võtta tuleb näiduks 254.
Panin külge mingi suvalise lamda ja andis oxygen sensor voltage 0.54 vms ning proovisin ka e34 M50 2.0 lamdat ja siis oli näit üldse 1.21 V. Pinge kõikus kõigil + - 0,01V.
Kuidas neid integraatori adaptsioone kustutada? Mul diagnost sellist asja ei võimalda. Ja üldse töötab diagnost ainult töötava mootoriga.
Pm kõige lühem ots mida ma igapäev sõidan on 20km ja küünlad vahetatud koos süütepoolidega.
Olen veel lugenud karteri tuulutusest, kuid endal seda ei leidnud, milline see on üldse ?
Hakkavad juba ideed otsa saama mida proovida. Pihustid ja aju veel jäänud. Viimasel ajal sõites on ikka tunda et gaasi tugevamalt vajutades mootor tahaks minna aga hing kinni.
Keerasin seda natuke peale, nüüd 34 ja pöörded nõks kõrgemal, pistik tagant ära võtta tuleb näiduks 254.
Panin külge mingi suvalise lamda ja andis oxygen sensor voltage 0.54 vms ning proovisin ka e34 M50 2.0 lamdat ja siis oli näit üldse 1.21 V. Pinge kõikus kõigil + - 0,01V.
Kuidas neid integraatori adaptsioone kustutada? Mul diagnost sellist asja ei võimalda. Ja üldse töötab diagnost ainult töötava mootoriga.
Pm kõige lühem ots mida ma igapäev sõidan on 20km ja küünlad vahetatud koos süütepoolidega.
Olen veel lugenud karteri tuulutusest, kuid endal seda ei leidnud, milline see on üldse ?
Hakkavad juba ideed otsa saama mida proovida. Pihustid ja aju veel jäänud. Viimasel ajal sõites on ikka tunda et gaasi tugevamalt vajutades mootor tahaks minna aga hing kinni.
Lamda sain korda uue anduri ja paaritunnise juhtmetes orienteerumise näol, kuid see tegi asja ainult hullemaks.
Ühesõnaga probleem lahendatud, nukkvõllid olid omavahel hambaga mööda pandud.
Ja kui ma oleks viinud selle mõne pädevama mehe juurde, arvestades tunnihindu firmadel ja selle probleemi lõpplahendust, siis ma oleks ennast haigeks maksnud. Vaevalt nad ennem kõige muu kontrollimist selle peale oleks tulnud, aga kes teab.
Ühesõnaga probleem lahendatud, nukkvõllid olid omavahel hambaga mööda pandud.
Ja kui ma oleks viinud selle mõne pädevama mehe juurde, arvestades tunnihindu firmadel ja selle probleemi lõpplahendust, siis ma oleks ennast haigeks maksnud. Vaevalt nad ennem kõige muu kontrollimist selle peale oleks tulnud, aga kes teab.
Usun, et oleks.
Kuna sümptomid suht sellele viitavad, et klapiajastus vale. Madalalt pole jõudu üldse ja mootori töö ebaühtlane.
Kuna sümptomid suht sellele viitavad, et klapiajastus vale. Madalalt pole jõudu üldse ja mootori töö ebaühtlane.
E36 325i 92; E32 730iA 91(läinud) | E34 525tdsA 95 (läinud)
E46 330Ci 01 (läinud) Ei tasu kõike mu juttu uskuda!
E46 330Ci 01 (läinud) Ei tasu kõike mu juttu uskuda!
Kui lahendus käes on jah lihtne ristsõna lahendada...
Ennem küll keegi seda välja ei pakkunud, kaasa arvatud automehaanikud kellega ma nõu pidasin.
Aga vahet enam ei ole, võib teema lukku panna.
Ennem küll keegi seda välja ei pakkunud, kaasa arvatud automehaanikud kellega ma nõu pidasin.
Aga vahet enam ei ole, võib teema lukku panna.
Kui mootor töötab halvasti, siis tööde järjekord on selline:naljakas kirjutas:Ennem küll keegi seda välja ei pakkunud, kaasa arvatud automehaanikud kellega ma nõu pidasin.
1. Kontrollitakse veakoode.
2. Kui veakoode pole, siis kontrollitakse mootori mehaaniline osa ja kütuse kvaliteet. Selle punkti alla käib ka gaasijaotuse "märkide" kontroll.
3. ......
Ehk juba punktis 2 oleks pädev mees vea tuvastanud, järelikult sa lihtsalt ei sattunud piisavalt pädeva otsa.