E60 525d 2005a, kast avariis?

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
helitehnik
Huviline

E60 525d 2005a, kast avariis?

Postitus Postitas helitehnik »

Kast on avarii reziimis ning tagumine käik enam sisse ei lähe, milles võib põhjus olla ja kuidas avarii reziimist välja saab?
diselist
Huviline

Re: E60 525d 2005a, kast avariis?

Postitus Postitas diselist »

helitehnik kirjutas:Kast on avarii reziimis ning tagumine käik enam sisse ei lähe, milles võib põhjus olla ja kuidas avarii reziimist välja saab?
Diagnostika on sellel autol vigade teada saamiseks parim viis.Mis ekraanil kirjas,veateateid?
E60
White
Huviline

Postitus Postitas White »

2003 a 530d käivitusel näitas käigukasti viga, ütles, et võib esineda aeglasemat kiirendamist ning tuleks servisesse sõita.
Auto just soetatud, ei tea kuidas varem sõidetud on.
Mina olen olnud pigem väga rahulik, ainuke mida 150 km tagasi tegin oli kasti reset 25 sek pedaal põhjas enne käivitust.

Millest alustada?
Kelle juurde minna?

Asun Tallinnas.
Kas autoga tasub remonti sõita või mitte?
Eelnevalt ei ole täheldanud imelikku kasti käitumist.

Tänud,
Priit
C U When U Get There!
Rain.
Klubiliige - admin

Postitus Postitas Rain. »

Selle auto ja selle kasti puhul tasub pigem karta kui kahetseda. Seega kui mingi viga tuleb esile ja ise vastust ei tea ning foorumist ei leia, tasub kindlasti kuskile teenindusse sõita (UM, BM Auto, BMWRemont, Bayer Motors, CarMasters - peaksid kõik pädevad kohad olema, kus kasti veale jagule peaks saadama).
White
Huviline

Tere,

Küsimusega kas autoga tasub kontrolli sõita pidasin silmas, et kas võiks pigem sõita omade jõududega või käru peal?

Lisan olukorrakirjeldusse ka pisut taustinfot.

Nimelt enne nimetatud veateadet parasjagu koristasin autot, raadio mängis, uksed olid laiali, kokku ilmselt kuni tund.

Et auto peale koristust tagasi kohapeale liigutada käivitasin auto.
Auto käivitus starteri hääle järgi väga napilt ning viskas kohe ka kastivea teate - see võttis tähelepanu endale.
Liigutasin auto oma kohale, panin lukku ja tulin postitama.

Nüüd õue minnes, mõttega viga pildistada, avastasin, et auto enam ei käivitu - pool pööret starterit ja tuled kustu. Aku täiesti tühi.
Panin täkust käima, käivitus ilusti ning pildistamise tarvis käigukasti viga enam ei näidanud.
Kõik käigud lülituvad normaalselt nagu ennegi, ka veateate ajal. Auto liigub kenasti, teadet enam ei viska ning iDrive ka ei näita viga.
Sõitma ei läinud hetkel, auto tiksub niisama hoovis ja laeb ehk akut, et hommikul käivituda.

Kasti lähen kontrollima ikka, kuid kas antud teade võib olla seotud tühjaks saanud akuga? Auto käivitus alguses ikka väga napilt.

Kas kasti õlitaset kontrollitakse ka? Nt CarMastersis, mis on mulle kõige mugavam koht.
Äkki immitseb nagu ikka neil ning õlitase hakkab jõudma kuhugi vigade tulemiseni?

Peale kontrolli tasub hakata mõtlema läbipesu ja õlivahetuse peale - seda juhul kui mehaailiselt ja elektrooniliselt on kõik korras?
Mis mõnus koht see oli kus kõik antud teenust käivad tarbimas?
Ühtlasi kas seal on kõik vajalik kohapeal või tuleb kulumaterjal endal osta? Kasti põhi, filter ja õli?
Kui tuleb endal osta siis kust on Tallinnas kõige paremad hinnad ja mis õli sinna käib?

Tänud,
Priit
C U When U Get There!
Rain.
Klubiliige - admin

Postitus Postitas Rain. »

Kas see veateade võis olla midagi sellist nagu siin youtube lingil? Aga kui viga natukese aja pärast ära kadus, siis ma eeldan, et võib edasi sõita. Tuleb natuke googeldada ehk on sama probleem veel kellelgi olnud.

Kasti õlitaset suudab ilmselt kontrollida iga töökoda. Need mis ma välja tõin, nendel on kindlalt olemas bmw diagnsotika ja suudavad kasti vigu diagnoosida.

Õlivahetust kastis tuleks ja on soovitav teha iga 80000-120000 tuhande kilomeetri tagant. Mina lasin läbipesu teha Kadrinas, kõik kulumaterjal on neil endal olemas. Lihtsalt lepid aja kokku ja viid auto sinna. (Kui nende kontakti tahad, siis anna PS-i teada) Tööd pidi neil palju olema. Sama tööd teeb ka autohooldus Tallinnas (endine audihooldus) ja niipalju kui juba ühe inimese käest kuulsin, siis tehti temale põmst sama hinnapakkumine, mille mina maksin Kadrinas. Kadrina poisid on aga spetsialiseerinud just käigukastide remondile ja õlivahetusele, seega mina eelistasin seda kohta.
White
Huviline

Tere,

Täpselt sama teade oligi.
Tema selle tulemise ajal sõitis, mul tuli lihtsalt kohal drive peale tõmmates.

Proovin CarMastersisse minna hommikul - vaatan kas saan jaole ja on neil ehk aega asi üle vaadata.

Priit
C U When U Get There!
Vasta