e36 amort või vedru?
e36 amort või vedru?
Tere
Selline lugu, et umbes 2 kuud tagasi hakkas parem esimene ratas läbi aukude sõites räigelt pauku tegema. Nagu augu lõpus lööks keegi vastu autot tugeva paugu. Tuli meelde, et mul oli autoparandusest mainitud, et parem esipuks hakkab läbi minema, niiet ma vahetasin selle välja, aga paugud jäid ikka enamvähem samasuureks, nüüd talvel tundub, et asi on ainult hullemaks läinud (miinuskraadidega), isegi kui talvekummid on 4x paksemad kui mu suverehvid, mis tähendab, et pehmem peaks olema sõita.
Küsimus siis selline, et mis mul katki olla võiks? amortisaator või vedru? Või äkki on kellelgi veel mingit muud ideed.
Selline lugu, et umbes 2 kuud tagasi hakkas parem esimene ratas läbi aukude sõites räigelt pauku tegema. Nagu augu lõpus lööks keegi vastu autot tugeva paugu. Tuli meelde, et mul oli autoparandusest mainitud, et parem esipuks hakkab läbi minema, niiet ma vahetasin selle välja, aga paugud jäid ikka enamvähem samasuureks, nüüd talvel tundub, et asi on ainult hullemaks läinud (miinuskraadidega), isegi kui talvekummid on 4x paksemad kui mu suverehvid, mis tähendab, et pehmem peaks olema sõita.
Küsimus siis selline, et mis mul katki olla võiks? amortisaator või vedru? Või äkki on kellelgi veel mingit muud ideed.
Re: e36 amort või vedru?
Ma ei mõista. Kas on raske ratas alt võtta ja vaadata vedru olukord üle? No hard feelings, aga tee vea leidmiseks midagi!
Tore, et sa midagi autodest tead, aga ma kahtlen et ma teaks kust visuaalselt viga otsida. Sellesmõttes et ratta võin ju alt ära võtta, aga mis edasi? Vedru on vedru..
Usud või mitte, aga üks asi on terve vedru ja teine katkine vedru. Ja usu, visuaalsel teel on see võimalik kindlaks teha!
Amordipadi võib ka ära olla, see teeb suhteliselt tugevat kolksu
Ja külmade ilmade saabumisel võivad ka amordid sinna sattunud vee läbi kolksuma hakata ,oli mul see e30ga madal sari ,eks nad soojade ilmadega töötasid midagi, st täitsa läbi polnud aga külmad panid asja paikasiml kirjutas:Amordipadi võib ka ära olla, see teeb suhteliselt tugevat kolksu

- Heix
- Huviline
- Peamine sõiduk: E38 3.0 D FL
karljv kirjutas:Tere
Asud kus?
Selleks et aimu saada pole vaja isegi ratast alt ära võtta,vedru näed kui keerad rattad välja ja viskad pilgu koopasse,samamoodi vaata kas läbi vedru mineval amordil on kaitsekate terve ja kas leiad äkki õlilekke(praeguste märgade ilmadega vist üsna raske näha)
E36 m50b20
- Heix
- Huviline
- Peamine sõiduk: E38 3.0 D FL
Ise panustan sama,tõenäoliselt juba ammu amort tühjaks jooksnud....Ja teemalagatajale see ka et üsna tõenäoliselt hakkab tühi amort kigisema/käuksuma.tonisk kirjutas:Panustan amordile!
E36 m50b20