Õlitase tõuseb?

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
Kasutaja avatar
tiibur5
Huviline
Peamine sõiduk: e46

Õlitase tõuseb?

Postitus Postitas tiibur5 »

Tervist, Autoks 318i 87kw, 2001a.
Probleem tekkis peale õlivahetust (täissünt castrol) hakkas mootoris õlitase tõusma.. samas olen täheldanud ka jahutusvedeliku kadu. Jahutusvedelik kaob suhtliselt aeglaselt , ning tundub et paisupaagi kork laseb läbi, kuna sealt on märgunud.
Alguses arvasin et ise kallasin õli rohkem mootorisse.. seega lasin 100-200ml välja kuni õlitase jäi vardapeal täpselt maxipeale. Nüüd peale mõnda sõitu olen jällegi kontrollind taset ning on jälle üle maxi. umbes 2mm.. mitte palju kuid siiski, see on tõusnud. Samuti on õlivarras ülevalt majoneesjas , kuna sõidan üsna lühikesi otsi (10km) tundus see normaalne, et mootorisse o tekkind kondents? Mis teie arvate, kas plokinaane tihendis viga? Samas kui õli välja lasin oli tunda põlenud kütuse haisu ?
Armatuuris pole mingeid tulukesi veel põlema löönd.
Mõned sümptomid veel mis muret tekitavad.. Ülemine jahutusvedeliku toru on peale sõitu suht kivi kõva, varjatud menüüst näitab jahutusvedeliku tempi 105C sõidu ajal.
Kasutaja avatar
tiibur5
Huviline

Re: Õlitase tõuseb?

tänud vastamast, esimese asjane lähen diagnosti. Kahtlustan ka et asendatud õhulugeja mängib mäkra ja segu on liiga rikas.
Kasutaja avatar
tiibur5
Huviline

Re: Õlitase tõuseb?

Nii nagu ka aimasingi, ostetud lammarist õhulugeja osutus Samuti vigaseks. Heitgaaside kontrollis olid kõik näidud mitmekordsed , asendasin õhulugeja vanaga ning näidud langesid kõik tagasi normi. Mis seal ikka uut õhulugejat jahtima ilmselt jälle. Miks ma vana ei kasuta on sellepärast, et kõrgetel pööretel hakkab pooma. Kuna õhulugejata seda probleemi pole aiman et viga on selles.

PS! ostsin Tartus asuvast Mintrolist kasutatud varuosa.

Kas on võimalik, et veakooditõttu ei taha ta mul teist õhulugejat lugema hakata? Ja sellepärast kasutab standard andmeid segu segamiseks? Kas mu teooria võib paika pidada?
Vasta