E39 523ia ja kummaline hääl

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
jann82003
Huviline

E39 523ia ja kummaline hääl

Postitus Postitas jann82003 »

Tere!
Äkki kellelgi on taoline kogemus?
Nimelt teeb pealkirjas mainitud auto kergel kiirendamisel kitsas pöörete vahemikus (u.1800-2000) kumisevat-undavat häält. Midagi taolist võiks näiteks ratas teha kui kuhugi koopas vastu käiks.
Aga ei käi ja juhtub see erinevatel kiirustel nii 3-da, 4-da kui 5-da käiguga. Kostab justkui tagantpoolt, kuid loogiliselt võttes viga ei saa seal olla.
UM on mitu korda uurinud ja kõik liigendid üle vaadanud - kõik OK.

Terv,
Jann
wwwoos
Huviline

Postitus Postitas wwwoos »

mul sama lugu, et kui tagasihoidlikult gaasipedaali pressida, siis umbes 2500-de pöörde juures mingit imelikku kraaps-kraaps häält tuleb kuskilt tagant poolt... kui nüüd see heli kostuma hakkab ja siis kohe gaasi anda on heli kadunud hetkega.
Mul on mulje jäänud, et see heli kostub siis, kui pöörded jäävad madalaks ja auto ei jõua edasi minna(näit.mäest ülesse), kui pöördeid anda, siis kahtlane hääl kaob. Et ei tea jah mis jama see on.
mul 520 automaat, seega võib mul muidugi asi kastis olla, et akkab see ära lõppema.
anna siis teada, kui jälile saad...
tänu
jann82003
Huviline

Postitus Postitas jann82003 »

Siis tundub sama viga olevat - gaasi andmisel kaob mulgi hetkega. Tegelikult pole vahet kas juurde anda või lahti lasta: kohe kui sellest pöörete vahemikust väljas, hääl kaob.
Jõu puudumises ei tohiks asi olla. Sirge tasase tee peal proovisin ettevaatlikult kiirendada nii fikseeritud 3. kui 4. käiguga. Kogu pöörete ulatuses oli tõmme normaalne. Ei enne 1800 pööret ega peale 2000 pööret häält pole. Ei kujta ette mis jama seal olla võib.
Kuram kui tõesti käigukast minemas, siis ... Mul ju ka automaat.
Kas oled oma autot kusagil näitamas ka käinud?
Vasta