Udutulede reguleerimine
Udutulede reguleerimine
Oskab keegi öelda, kas kuskil tehnoülevaatuspunktis vms ka udutulede valgusvihu kõrgust reguleeritakse? Hetkel näitavad eri kõrgustele, tõenäoliselt mõlemad näitavad valesti.
Indrek
- Tarmo
- Huviline
- Peamine sõiduk: BMW G11 740XD
ma vaatan et sul need ümarad udukad ees, nendest ei tea, aga vanematel on seal kahe kinnitus kruvi vahel üks kruvi , millest kruvikaga keerates , saab neid regullida.
Omatud BMW tüüpi sõidukid : E30 318, E30 325i, E30 325i, E34 530i, E34 524td, E39 530dT, E46 328Ci, E30 324td, e34 525tds, e36 316i, E39 530dT, E38 730d, E65 730d, G11 740XD, E36 328i cabrio, E46 316ti, E82 120d coupe, E88 120d cabrio
Tere
Lööd lahti riigiteataja.
Vaatad sealt punktist 205 õige kõrguse vahe ning keerad enese tuled paika.
Lihtne ;) Ise olen teinud seda tavaliselt looditud põrandaga garaazis.
jJanno
Otsid sirge asfalti. Ajad auto ninaga vastu seina. Märgid ära udutulede optilise keskpunkti seinale. Tagurdad auto nii, et udutuled on seinast 5m kaugusel.Indrek_M kirjutas:mul pole õrna aimugi kuhu need täpselt näitama peaks.
Lööd lahti riigiteataja.
Vaatad sealt punktist 205 õige kõrguse vahe ning keerad enese tuled paika.
Lihtne ;) Ise olen teinud seda tavaliselt looditud põrandaga garaazis.
jJanno
Minul on nad küll kontrollinud ning loogileselt mõeldes, peavadki kontrollima udutulesid. Aga tulesid pole nad mul reguleerinud kunagi. Kui on tuled viltu näidanud, siis on öeldud, et mine reguleeri tuled äraalr kirjutas:Udutulede vihku ei kontrollita ülevaatuspunktis

E90 330i 190 kW, 6MT / Yamaha XS650 Cafe 1979
Nojahh!! mul ka täna ülevaatusel reguleerisid tuled ära. Aga udukate kohta ütles lihtsalt vaadates, et väga hea.Pille kirjutas:Mul on küll tulesid nad ülevaatuse ajal reguleerinud. Udutulesid küll mitte.
Aga ma usun, kui küsida, siis nad teevad selle naksti mingi summa eest ära.

Sõida ise ja lase teistel sõita. Ning pidage meeles: Pidurid on kiiruse surm......
---------------------------------------------
---------------------------------------------
Mul pole üheski ülevaatuspunktis kunagi tulesid kontrollitud kui ma ise soovi pole avaldanud. Ja siis on kontrollitud ka ainult lähitulesid, samas paika on keeratud alati tasuta.
Samas pole kunagi kontrollitud ka tõkiskingi, ohukolmnurka, apteeki, tulekustutit - on küsitud lihtsalt, et kas on olemas ja olenemata vastusest pole kuidagi reageeritud.
Aga võtsin kuulda Janno soovitust - ajasin auto seina äärde maa-aluses Prisma parklas ja hakkasin kruttima, osaliselt paberil toodud tabeli, osaliselt silma järgi. Paberil toodud tabeli järgi tundus, et said tuled liiga kõrgele näitama, kruttisin veidi madalamaks.
Samas pole kunagi kontrollitud ka tõkiskingi, ohukolmnurka, apteeki, tulekustutit - on küsitud lihtsalt, et kas on olemas ja olenemata vastusest pole kuidagi reageeritud.
Aga võtsin kuulda Janno soovitust - ajasin auto seina äärde maa-aluses Prisma parklas ja hakkasin kruttima, osaliselt paberil toodud tabeli, osaliselt silma järgi. Paberil toodud tabeli järgi tundus, et said tuled liiga kõrgele näitama, kruttisin veidi madalamaks.
Indrek
no selleks on su ju suu peas, mis vajadusel ütleb, et palun kontrollige ikka üle.madka007 kirjutas:Nojahh!! mul ka täna ülevaatusel reguleerisid tuled ära. Aga udukate kohta ütles lihtsalt vaadates, et väga hea.Pille kirjutas:Mul on küll tulesid nad ülevaatuse ajal reguleerinud. Udutulesid küll mitte.
Aga ma usun, kui küsida, siis nad teevad selle naksti mingi summa eest ära.Kuna mul masin käes aint 5 päeva siis ei ole veel uduga sõita saanud ning ei tea , kui häst/halvasti nad tegelikult näitavad. Kui selgub, et nhalvasti näitavad, peab vist seda ülevaatusevana "raputama" minema?
![]()