Räägin siis natukene autost mille ostsin.
Sumps oli selline et lambda andur oli ära võetud ning universaal katolüsaator vahele topitud. Viimane pütt oli originaal kuid seest tühi. Sai siis viimane pütt teise bemmi püti vastu vahetatud. Hääled läksid umbes sama vaikseks nagu originaalis olema peab. Nii, kõik oli lill. Aa see et lambda andurit pole, peaks bensukulu lakke viskama ja mootor ei tohiks korralikult käiia. Aga käis nagu kell ja bensukulu oli mingi 10 keskmiselt.
Niisiis sai täna just ülevaatusele mindud ning kui ülevaatuse uksest välja sõitsin, siis nagu hakkas välja surema kohalt minnes. Arvasin et mingi minu paha, aga ei. Kohalt rahulikult minnes nagu poos kinni aga pööördesse läks siis käis ilusti. Sai siis nii linnast välja sõidetud. Auto välja ei surnud kuid tühikäik kõikus ja jõudu ei olnud madalalt.
Teel koju siis kadus tühikäik täitsa ära, nii kui siduri alla vajutasid suri auto välja. Aga kui mootor käis töötas suht hästi. Kui koju hakkasin jõudma tundus nagu et mootor käib natukene paremini edasi ja hääledki läksid vähe võimsamaks. Tühikäiku enam muidugi ei olnud.
Ise mõtlesin sellise teooria välja et ülevaatusel põles katalüsaator läbi ja kuna lambda andurit pole siis mootor hakkaski ilgelt n*ssima kuid kui asi pöördesse käis siis tundus nagu läks vähe paremini edasi ja hääled olid nagu mehisemad või ei oska seletada.
Kas mu teooria võib paika pidada või mis tal viga olla võib ?
Etttetänades
Indrek.
e36 2.0 110kw tühikäik kadus ära!? KORRAS!
e36 2.0 110kw tühikäik kadus ära!? KORRAS!
Viimati muutis IndrekJ, 29.12.2011 16:22 45, muudetud 1 kord kokku.
Re: e36 2.0 110kw tühikäik kadus ära peale ülevaatusel käimi
Alustaks esialgu ikka tühikäigumootori kontrollist või saadakse lisaõhku kusagilt, kuigi ma ei usu, et see masinat sedasi surema ajaks kohe.
E36 325i 92; E32 730iA 91(läinud) | E34 525tdsA 95 (läinud)
E46 330Ci 01 (läinud) Ei tasu kõike mu juttu uskuda!
E46 330Ci 01 (läinud) Ei tasu kõike mu juttu uskuda!
- k2ska
- Huviline
- Peamine sõiduk: E91 330d
Nende buumerite lamdadega seoses (vähemalt vanemate mudelitega) oli see et kui lamda on õhtal siis hakkab mootor kinni pooma ja ei tööta üldse. Endal oligi see probleem et leidsin järsku enne ülevaatust et lamda pistik lahti. Ühendasin ära sain 5 minti sõita ja siis kukkus paukuma ja lärtsuma. Võtsin teise kasutatud lamda mis töötas käisin ülevaatusel ära ja viskasin lamda minema kuna see töötas ainult kaks päeva. Praegu mu M40b18 võtab keskmiselt 9l/100km. Ja töötab korralikult.
Elupõline bensumees hakkas traktoristiks ---- E91 330d
Audi on mu töö, BMW on mu elustiil!
Audi on mu töö, BMW on mu elustiil!
käisin proovimas nüüd hommikul. käima läks nagu tavaliselt, käis täiesti puhtalt, tühikäik oli olemas. aga kui rahulikult kohalt ära lähed siis jõudu pole ja tahab ära surra. hakkas endalegi tunduma et kas lisaõhk või midagi vaakumitega. et mille kontrollimisega ma alustama peaksin? või peaks enne lambda külge panema ja siis edasi mõtlema?
- Günther
- Huviline
- Peamine sõiduk: Bmw e39 M5
vaata õhulõdvik üle, mis läheb õhufiltrist edasi...
Praegused autod
* e39 M5 http://foorum.bmwclub.ee/viewtopic.php?f=4&t=282508
* f10 530d 2011 Xdrive 190kw
* e64 M6
* e39 M5 http://foorum.bmwclub.ee/viewtopic.php?f=4&t=282508
* f10 530d 2011 Xdrive 190kw
* e64 M6
Jeap, vaatasin just ise ka ja oligi selle viga! Kaks vaakumvoolikud mis sinna lõdvikusse läksid, nende kinnitused lõdviku küljes olid ära murenenud. Nüüd asi korras jälle! Tänud kõigile kes vaeva viitsisid näha