E60 530d autom käigukast

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
joppantonio
Huviline
Peamine sõiduk: 530d

E60 530d autom käigukast

Postitus Postitas joppantonio »

Nimelt sai vahetatud E60 530d autom käigukast ning nüüd vahetuvad käigud halvasti/agressiivselt/liiga hilja. Olen kuulnud kuid ei ole kindel kas vastab tõele -> kasti vahetades tuleb vahetada ka kasti aju? Kust ma selle leian? Vanast kastist? Kapoti alt? Vana kast on alles ja sealt ma selle leiaks. Uus/kasutatud kast tuli aga Rootsist ja kui aju peaks olema kapoti all siis selle leidmine on võimatu.

Tõsi, auto on chipitud ja mõni väidab selle viga olema. Kuid kaks aastat sõitsin muretult ja käigud vahetusid nagu muusika. Seega julgeks selle põhjuse välistada.

Miks kasti vahetasin? Sest vanal kastil tekitas turbiini vibratsiooni ning vigu oli teisigi.

Kasti käitumine: käigud vahetuvad hilja, st rahulikult sõites laseb pöörded isegi 4000le ja käik ikka alla ei vahetu. Vahetub siis kui gaasilt jala võtan või manuaalselt ise alla vahetan. Ka on juhtunud, et madalatel käikudel sõites vahetub käik tugeva ragina saatel ja armatuuri lööb kasti veateate. See aga kustub võrdlemisi kiirelt.

Pika jutu seest võis siis leida küsimuse: kus asub kasti aju ning võib see probleem sellest vahetamata ajust tingitud olla?
Kasutaja avatar
arnis
Huviline
Peamine sõiduk: Polestar 2
Kontakt:

Re: E60 530d autom käigukast

Postitus Postitas arnis »

Kui kast on raudselt korras ja TÄPSELT seesama kast, siis alustuseks adaptsioonid vanas ajus nullida.
Ei soovita lihtsalt aju ära vahetada, vaja jällegi kasti ajule auto selgeks õpetada.
Teen kodudes elektriasju korda. 48€/h. Anna murest märku. www.motovool.ee
Oled huvitatud elektriautodest ja tahad enda panuse anda? PS Oskad või tahad osata RS485, Modbus? PS!
joppantonio
Huviline

arnis kirjutas:adaptsioonid vanas ajus nullida.
kuidas see käib? kasti reseti teha oskan aga see vist pole see? Reset muudab vahetuse maanteel muhedamaks, linnas ei muuda suurt midagi :(
joppantonio
Huviline

2003 okt. kust need kasti andmed leian? kõik kirjad/kleepsud/koodid olid vanal kastil ja uuel täpselt samasugused. Tellisin kasti vin koodi alusel ja väideti, et sobib. Kastile mingit tarkvara ei lisanud ja oma kasti juhtarvutit ka mitte.

Kust ma selle juhtarvuti leian ja kas peaksin selle ära vahetama? Juhtarvuti ehk siis kasti aju? Selle asukoht oligi mu peamine küsimus.

Kui juhtsolenoidid asuvad kastis sees siis selle vastuse jään võlgu. Kummagit kasti ma lahti võtnud pole.
Vasta