On üks auto vedelema jäänud, oleks vaja ära lahendada asi:
Saksast toodud auto, üks ketitald oli puruks, kett üle ja kõik nookurid puruks. Klapid tundusid ok, sai pandud uued nookurid ja ketikomplekt. Ma alati veendun peale mootoriremonti, et õli tuleb üles enne käivitamist ja no ei tule kuidagi sellel autol, õlifiltrisse õli ei jõua.
Mootor rippus kraana otsas tööde käigus ja otseselt sisse ei vaadanud silmaga õlivõtturisse, aga sai sorgitud ja suruõhuga puhastatud, võiks olla puhas.
Valasin ka filtrikorpusesse õli, see ei aidanud.
Kas näiteks väiksem sodi ketitallast võib olla pumpa jõudnud ja midagi rikkunud?
Suur töö ka, et mitu korda karter ära võtta ja katsetada.
Siin kindlasti suuremaid BMW spetsialiste kui mina.
Mingeid mõtteid?
E91 N47 õlipump
Re: E91 N47 õlipump
Nukkvõlle ei vahetanud? Toru nukkvõllidel nukid liiguvad paigast kui pähe käib. Saalesid ei kontrollinud/vahetanud?
Ei saanud aru kuidas õli filtrisse ei jõua, käsitsi keerad? Mootor maas starteriga lased ringi?
Ei saanud aru kuidas õli filtrisse ei jõua, käsitsi keerad? Mootor maas starteriga lased ringi?
Tallinn 56285704
Nukkvõllidega olen arvestanud, neid saab pärast vahetada auto peal kui vaja. See on autoaia auto, ma ei viitsi vaielda nendega sellel teemal, nad proovivad alati võimalikult odavalt ja teevad lõpuks mitu korda.
Mootor auto peal ja starteriga ringi lastud, küünlad maas.
Lugesin kusagilt, et mõned on filtrikorpuse küljest võtnud ja otse õlipumba kanalisse õli valanud. Filtrikorpusesse valades kadus õli kiiresti ära, äkki ei jõuagi sealt pumbani.
Mootor auto peal ja starteriga ringi lastud, küünlad maas.
Lugesin kusagilt, et mõned on filtrikorpuse küljest võtnud ja otse õlipumba kanalisse õli valanud. Filtrikorpusesse valades kadus õli kiiresti ära, äkki ei jõuagi sealt pumbani.
Õlirõhu lüliti asemele ühendada õlirõhu manomeeter ja kui käivitad on kogu aeg õlirõhk 0bar-i? Mõnikord pump ei hakka madala pöördega (starteri kiirusel) pumpama, aga tühikäigul tekib rõhk mõnede sekunditega. Käima ilmselt see auto teil ei lähe?
Tallinn 56285704
Ma viimasel ajal pole viitsinud manomeetrit ühendada alati, uus filter sisse ja viieks sekundiks käima, seejärel filter välja ja näha kas tuli õli üles. Kui ikka täiesti lahti käib mootor, siis niisama käima ei keera, üritan starteriga õli üles saada.
Selle konkreetse auto puhul sai lõpuks filtrikaas maas ka kedratud starteriga ja ei tulnud midagi sinna.
Olen lugenud sarnaseid N47 probleeme ja mõned kiruvad ka uusi Pierburgi pumpasid, et ei toimi, aga pigem on seal mingj probleem õhutamisega.
Ma tegelesin selle autoga juba mitu kuud tagasi ja kõike ei mäleta, aga visuaalselt sai kindlasti vaadatud, et nukid on enam-vähem õiges asendis ja võiks käivituda. Hetkel pole aega tegeleda sellega, aga proovin millalgi käivitada ja annan tulemustest teada.
Selle konkreetse auto puhul sai lõpuks filtrikaas maas ka kedratud starteriga ja ei tulnud midagi sinna.
Olen lugenud sarnaseid N47 probleeme ja mõned kiruvad ka uusi Pierburgi pumpasid, et ei toimi, aga pigem on seal mingj probleem õhutamisega.
Ma tegelesin selle autoga juba mitu kuud tagasi ja kõike ei mäleta, aga visuaalselt sai kindlasti vaadatud, et nukid on enam-vähem õiges asendis ja võiks käivituda. Hetkel pole aega tegeleda sellega, aga proovin millalgi käivitada ja annan tulemustest teada.