E46 remondiküsimused

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
siLc
Huviline

E46 remondiküsimused

Postitus Postitas siLc »

Kuna mu gaasipassat läks katki, siis tekkis võimalus sõita ühe 2003 E46 Touring M47D20TU mootoriga, kui selle tööle saan. Kuna tahtsin varvast BMW maailma kasta juba mõnda aega, siis...

Ühesõnaga mootor ketrab aga ei luba. Süüte sissekeeramisel põhjaalust kütusepumpa kuulda pole ja kõrgsurvepumbani midagi ei jõua (võtsin sisselaske maha ja vaatasin). Kui põhjaalune kütusefiltri/pumba kate ära võtta, avanes kohe kütusepumba pistiku varasema "remondi" vaatepilt, kus pistikule lähedalt olid mõlemad juhtmed tuugalt näppudega kokku keeratud, korralikult oksüdeerunud ja napilt võisid ühendust anda.
VAG maailmas tähendab see pistiku vahetust, mille jaoks on tavaliselt parandussari olemas (pistik klemmide ja juhtmejuppidega), kas järelturult või eraldi pistiku ja parandusjuhtme näol esindusest või Forsist. Aeromotors põhjaalusele kütusepumbale sellist rem.kpk ei leidnud. RealOEM-is samuti mitte. Kas neid pistikuid, klemme/parandusjuhtmeid võib sirge seljaga minna esindusse või Forssi (või kuhugile mujale) küsima ootuses, et tegu on laokaubaga?

EDIT: Muutsin teemapealkirja, et oleks vastavuses edasiste üldiste remondiküsimustega.
Viimati muutis siLc, 23.07.2026 16:40 11, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

Re: E46 remontjuhtmete küsimus

Postitus Postitas priitv8 »

Olen esindusest mitmeidki pistikuid ja klemme ostnud. Laokaubana olen näinud vaid mõnesid üldlevinud klemme.
Pistikute korpusi ju tavaliselt vahetama ei pea. Need on alati tellimiskaup olnud.
Nüüdsel ajal paistavad asjad poola laost tulevat, s.t. tavaliselt kolme päevaga Tallinnas.
Ma seaks sammud parem Remoreksi Igori või Carwaysse Siimu jutule (see kehtib siis Tallinna ümbruse kohta).
Suure tõenäosusega saavad nad Sulle selle kuskilt lõigata.
Forsis jms pole kunagi küsimas käinud.
Aga ilmselt vajad midagi sellist?
https://fnltd.co.uk/shop/bmw-m57-m47-fu ... -p139.html
Priit
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
siLc
Huviline

Postitus Postitas siLc »

priitv8 kirjutas: 12.07.2026 22:00 54 Olen esindusest mitmeidki pistikuid ja klemme ostnud. Laokaubana olen näinud vaid mõnesid üldlevinud klemme.
Pistikute korpusi ju tavaliselt vahetama ei pea. Need on alati tellimiskaup olnud.
Nüüdsel ajal paistavad asjad poola laost tulevat, s.t. tavaliselt kolme päevaga Tallinnas.
Ma seaks sammud parem Remoreksi Igori või Carwaysse Siimu jutule (see kehtib siis Tallinna ümbruse kohta).
Suure tõenäosusega saavad nad Sulle selle kuskilt lõigata.
Forsis jms pole kunagi küsimas käinud.
Aga ilmselt vajad midagi sellist?
https://fnltd.co.uk/shop/bmw-m57-m47-fu ... -p139.html
Selge, tänud!

Selline pistik peaks olema jah, kuigi pistik tundub pildil pikavõitu võrreldes olemasolevaga. Õnneks on varupump näpus, et on võimalik ostu hetkel kontrollida.

EDIT: Forsist sain pumba pistiku. Inchscapest klemmid ja klemmide tihendid.
siLc
Huviline

Postitus Postitas siLc »

Kuriteopaiga lähemal vaatlusel oli põhjaalusel kütusepumbal üldse pistiku korpus puudu ja keegi oli klemmid lahtiselt pumba külge pannud. Likvideerisin selle olukorra ja mootor käib.

Läheb küll teemast välja aga minekut ei ole, nagu turbo ei rakenduks. Hetkel pikemalt ei peatuks aga kas keegi Tallinnas pakub K+DCAN kaablit? :mrgreen:
siLc
Huviline

Re: E46 remondiküsimused

Postitus Postitas siLc »

K+DCAN kaabli sain, INPA ja ISTA töötavad ning patsient on diagnoositav. Muutsin teemapealkirja, et teema oleks üldisem.

Turbo tuli välja, et võll oli kinni paakunud. Leotasin turbot mõned päevad diislis ja siis südamikku mõned päevad veel ATF/atsetooni segus. Koputamise peale hakkas võll liikuma. Kas on mõeldav vahetada ainult turbo südamik või oleks mõistlikum vahetada terve turbo? Südamikku (~76€) kui ka tervet turbot (~360€) pakub loomulikult kohalik BR Turbo, kelle kohta erinevaid arvamusi kuulnud - kuidas praegu hinnang?

Mõned E46 remondiküsimused:
* Kas esisillas amordi püstaku juures õõtshoova šarniiri saab eraldi vahetada või vahetatakse see koos terve õõtsaga?
* Airbagi tuli põleb - veakood ütleb, et kunde istmematt vigane. Kas saab asendada?
* DDE's eelsüüteküünalde 1, 3 ja 4 vead - kas seega võiks korrektselt eeldada, et eelsüüteküünalde releemoodul võiks olla korras ja vaid küünalde vahetamise teema?
LEDBeam
Huviline
Peamine sõiduk: G31 530d XDrive

Postitus Postitas LEDBeam »

Selle (kirjelduse järgi eeldatavalt räime, mis ei kutsu investeerima) turbo puhul märgi juppide omavaheline asend (ka mutri), lahuta laiali ja tee võlli seisund selgeks. Arvatavalt aitab vähene poleerimine. Võlli kinnijäämise põhjus tuleks teha selgeks- kas Hiina saast, rämpsõli või õlivahetuse märgatav ülelaskmine, turbosse võõrkehade sattumine. Mutril peaks olema vasakkeere, lahti saab löökvõtmega.

Järgmised küsimused ei hiilga selle auto tundmise ja tööoskusega.
šarniiri saab eraldi vahetada, kuid on vaja abinõusid. Kui neid pole, jutt mõttetu ja vaheta komplektina (näiteks korras kasutatu).
Mati saab välja kodeerida, vaja arvutit koos NCS-iga ja teada, mida kodeerida. Matt ja tema plokk tuleb lahti ühendada.
Küünlad testi 6 V-ga üle. Kui voolu pole, on pekkis. Kui plokk ei näita õigust, tuleb sellega seonduv teha selgeks. Plokki saab remontida, kuid jälle: on vaja oskust jne.
Küünalde vahetuseks aja mootor kuumaks, siis on vähem võimalust, et sisse ära murduvad.
siLc
Huviline

Postitus Postitas siLc »

Jah, auto on suht räim. Kuna omanik autosse lõpuks investeerida ei tahtnudki, siis võtsingi turbo pulkadeks, puhastasin selle sisepindadele ladestunud ainetest ja sain puhtalt liikuma. Kinni jäi kuna auto seisis mõned aastad.

Ega ma kutseline mehaanik ka pole. Muus osas tänud.
Vasta