Käimari õli vahetusvariandid MTF LT 2 -> Syntethic ATF?

Üldised arutelud ning näpunäited
Vasta
Kasutaja avatar
Ilves
Huviline

Käimari õli vahetusvariandid MTF LT 2 -> Syntethic ATF?

Postitus Postitas Ilves »

Kas kellelgi on kogemusi kuidas suhtub bemmi 6-k manuaal (GS6-53BZ/DZ) sellesse, kui "eluaegne õli" MTF LT 2 vahetada korraliku sünteetilise ATF õli vastu? Kuigi läbisõit suht väike ei ole rahul sellega, kuidas külmemate ilmadega käigud lülituvad. Eelmisel masinal vahetasin ka 5-k manuaalis MTF LT 2 Mobili ATF õli vastu ja käikude käimine läks igatahes oluliselt paremaks. Mingeid kõrvalnähte ei täheldanud ja huvitaks kas kellelgi on veenvaid argumente, miks ei peaks seda vahetust tegema :)
truumu

Postitus Postitas truumu »

E34 535 man.kastis kasutasin Castroli "Transmax-Z" mida lubatakse panna nii automaati, kui manuaali.
Õli ise sünteetiline ja vahetada saab M.Muraka firmas "Prorehv"
Poodidest seda ei leia, min. pakend 20l :(
Mulje oli vägagi positiivne, käigud läksid paremini sisse, eriti külmaga
Kasutaja avatar
Svenp
Huviline

Re: Käimari õli vahetusvariandid MTF LT 2 -> Syntethic AT

Postitus Postitas Svenp »

Ilves kirjutas:Kas kellelgi on kogemusi kuidas suhtub bemmi 6-k manuaal (GS6-53BZ/DZ) sellesse, kui "eluaegne õli" MTF LT 2 vahetada korraliku sünteetilise ATF õli vastu?
Alustuseks uuri ega käigukasti küljes mõnda kleepekat (oranzh, roheline...) pole kasutatava õli kohta. Asub täiteava läheduses. Edasi uuri BMW TISi, seal on kleepekate tähendus lahti seletatud, st mis õli võib kasutada. Mälu järgi oli enamusel madalate temperatuuride puhul lubatud ATF.
Sõidurõõm
Kasutaja avatar
Ilves
Huviline

Re: Käimari õli vahetusvariandid MTF LT 2 -> Syntethic AT

Svenp kirjutas:Alustuseks uuri ega käigukasti küljes mõnda kleepekat (oranzh, roheline...) pole kasutatava õli kohta. Asub täiteava läheduses. Edasi uuri BMW TISi, seal on kleepekate tähendus lahti seletatud, st mis õli võib kasutada. Mälu järgi oli enamusel madalate temperatuuride puhul lubatud ATF.
Realoemi järgi vaadates oli mu vana E39 5k manuaalil 2 kleepsu õli kohta:
1. MTF LT 2, koos hoiatusega et tegu on lifetime õliga
2. ATF oil only!

Uue käimari pildi juures on ainult silt MTF LT 2. Samas kui MTF LT 2 ja ATF on lubatud ühel käimaril, siis ei näe põhjust miks ei peaks ta teisel korralik ATF töötama. Lähen proovin kas siis Truumu variandi (Transmax Z) või Mobili Synt. ATF-i ära ja annan teada kuidas töötas.
Kasutaja avatar
Svenp
Huviline

TIS 06/2004 järgi on kollase sildiga B,C,D,F,G alates 09/1997 käigukastidele ainult MTF-LT õli ette nähtud.

Oranzh silt tähendabki ATF õli. Rohelise sildi (Special oil) puhul lubatakse ka ATFi külmal aastaajal ja hoiatakse, et kõrgema temperatuuri korral võib esineda tugevamat lõginat käigukastist. Ilma sildita käigukasti võib ka ATFi valada madala välistemperatuuri korral, hoiatusi pole.

:?
Sõidurõõm
Kasutaja avatar
Ilves
Huviline

Svenp kirjutas:TIS 06/2004 järgi on kollase sildiga B,C,D,F,G alates 09/1997 käigukastidele ainult MTF-LT õli ette nähtud.

Oranzh silt tähendabki ATF õli. Rohelise sildi (Special oil) puhul lubatakse ka ATFi külmal aastaajal ja hoiatakse, et kõrgema temperatuuri korral võib esineda tugevamat lõginat käigukastist. Ilma sildita käigukasti võib ka ATFi valada madala välistemperatuuri korral, hoiatusi pole.

:?
Tänud, kui auto üles tõstan vaatan mis värvi sildiga tegu. Tegelikult aita võhikut ja anna nõu, kus see silt asuma peaks :oops:

Mu E39 käimar oli valmistatud 1999 (ehk siis teooras ka ainult MTF kõlblik) ja miskit lõginat sealt küll ei tulnud peale ATF-i kasutamist.
Kasutaja avatar
Svenp
Huviline

Silt peab asuma täiteava läheduses, no kuskil siledama pinna peal, kui üldse.

Lõgina kohta niipalju, et see võib ka konstruktsiooniline eripära olla, nt E30l. Mul on silditu kast, samas ETK näitab ATF silti, ja Castroli TQ-D ATF sees, sest sellega on meeldiv käiguvahetus. Tühikäigult pisut ülespoole teeb kast kohaltvõtul lõginat. Olen Saksa foorumist lugenud, et mõnel on ca 400 tkm tõrketult koos lõginaga möödunud :roll:
Sõidurõõm
Kasutaja avatar
Valdek
Huviline
Kontakt:

Postitus Postitas Valdek »

truumu kirjutas:E34 535 man.kastis kasutasin Castroli "Transmax-Z" mida lubatakse panna nii automaati, kui manuaali.
Õli ise sünteetiline ja vahetada saab M.Muraka firmas "Prorehv"
Poodidest seda ei leia, min. pakend 20l :(
Mulje oli vägagi positiivne, käigud läksid paremini sisse, eriti külmaga
Minu garaazis eksisteerib samuti Castroli Transmax-Z, osta võib kasvõi 100 grammi kaupa...
truumu

Valdek kirjutas:Minu garaazis eksisteerib samuti Castroli Transmax-Z, osta võib kasvõi 100 grammi kaupa...
Rõõm kuulda :D
Peab ennast õlivahetuse järjekorda panema kahe autoga(see vist päris pikk hetkel?)
Kasutaja avatar
Valdek
Huviline
Kontakt:

õlivahetus käib kokkuleppe järgi teiste tööde vahelt... ja see pikk järjekord kaob ära 1. juunist, siis saan suurematesse ruumidesse.
truumu

Valdek kirjutas:õlivahetus käib kokkuleppe järgi teiste tööde vahelt... ja see pikk järjekord kaob ära 1. juunist, siis saan suurematesse ruumidesse.
Võtad siis ka sulaseid juurde?
Mul üks asjalik poiss pakkuda, tuleb varsti kroonust
Oskab auto juures kõiki töid teha(k.a. diagnostika ja plekitööd)
Kasutaja avatar
Valdek
Huviline
Kontakt:

truumu kirjutas:
Valdek kirjutas:Minu garaazis eksisteerib samuti Castroli Transmax-Z, osta võib kasvõi 100 grammi kaupa...
Rõõm kuulda :D
Peab ennast õlivahetuse järjekorda panema kahe autoga(see vist päris pikk hetkel?)
kuidas käigukast toimetab peale Transmax Z -i sisse kallamist? teine auto pole minu tõstukile käigukasti õlivahetusse jõudnud...
Vasta