35x4 makk ja 140w kõllid
35x4 makk ja 140w kõllid
Kui mul on 35x4 makk ja 140w kõllid siis eriti volumi kätte ei saa ning vähegi kõvemaks pannes hakkab üle peksma. Mis juhtub kui võim vahele panna, mis 140sed kõllid ära toidab, saan siis mitu korda tugevama tümpsu?
Mis selline lahja lehe kaudu ostetud võim ligikaudu maksab?
Olen võhik musa küsimustes.
Viimati muutis Kaspar316, 20.10.2006 15:04 37, muudetud 3 korda kokku.
Re: 50w makk ja 150w kõllid
kui sul on maki ette paneelile kirjutatud 50x4 või 4x50wKaspar316 kirjutas:Kui mul on 50w makk ja 150w kõllid siis eriti volumi kätte ei saa ning vähegi kõvemaks pannes hakkab üle peksma. Mis juhtub kui võim vahele panna, mis 150sed kõllid ära toidab, saan siis mitu korda tugevama tümpsu?
siis reaalselt on maki väljund võimsus kanalikohta umbes 12 ja 15w vahel
see 150w kõlar... kas see on nominaal võimsus (RMS) või MAX võimsus??? kui makx võimsus, siis ytle mis on nominaal võimsus, sest MAX VÕIMSUS EI NÄITA MITTEMIDAGI... KOHE ÜLDSE MITTE MIDAGI
See MAX võimsus on nagu kaugushype... kui sportlane on välja puhanud ja on ideaalsed tingimused ja asjad sis ta hyppab näiteks 8m kaugusele aga kui ta koha takkapihta sinna järgi hyppab siis jääb selleks kauguseks healjuhul 4m... ja mida kauem hyppab seda kehvemaks läheb tulemus. ja see 8m hype ongi nagu see MAX võimsus aga nominaal võimsus on see milleks on see asi igakell võimeline.
dämit... ykspäev tuli poodi yks kodanik ja tahtis vähemalt 1500w võimendit... kui ma talle pakkusin sellist hinnaga 13000.- siis ütles ta mulle et järve keskuses pakuti talle 3000.- (tema rääkis max võimsusest mina rms'ist)
kui mki max võimsus on 4x35w siis isegi nominaal võimsust ei julgeks ma pakkuda et on yle 10w... kuigi need ei ole omavahel kuidagi seotud. aga kõlarid 140w max... nende nominaal võimsus võib olla 100w või 10w seda ei saa öelda selle max võimsuse järgi... mine poodi, võta kõlarid kaasa ja osta vastavalt kõlari nominaal võimsusele vastav võimendi... ega muidu sa sealt heli kätte ei saa... jummala eest ära poest kysi 140w võimendit.
NB! Jätame meelde... kõlareid, võimendeid ja muid asju pannakse paari RMS võimsuse järgi.
Võimsuse näitajad MAX ja P.M.P.O. ei näita MITTE MIDAGI... ehk teisisõnu... näitab midagi nulli ja mitte millegi vahel midagi
NB! Jätame meelde... kõlareid, võimendeid ja muid asju pannakse paari RMS võimsuse järgi.
Võimsuse näitajad MAX ja P.M.P.O. ei näita MITTE MIDAGI... ehk teisisõnu... näitab midagi nulli ja mitte millegi vahel midagi
Kõlari watid näitavad Sulle, kui suurt keevitamist nad maks kannatavad ilma, et pilbasteks lennata või üles sulada. Kuna nad on passiivelemendid, siis iseenesest oma pealekirjutatud 140W juures annavad nad välja ikka täpselt 0W.
See, mida Sa oma helisüsteemist saad, sõltub võimendist. Kui raadiol on 4x35W, siis sa niipalju ka saad, mitte rohkem. Ja 140W kõlaritele ei tee see mitte midagi, kuni 35W võimsusega mängivad nad küll, rohkem Su raadiol võhma ei ole.
See, mida Sa oma helisüsteemist saad, sõltub võimendist. Kui raadiol on 4x35W, siis sa niipalju ka saad, mitte rohkem. Ja 140W kõlaritele ei tee see mitte midagi, kuni 35W võimsusega mängivad nad küll, rohkem Su raadiol võhma ei ole.
Priit
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
nonii, uurisin nüüd asja nii imelik kui see ka ei ole on raske netist infi leida.
Makk: JVC KD-S656R. 15w RMS kanali kohta(oli netis kirjas)
Kõllid: Sony XS6951 sony lehel on juttu 35-st ja 70-st ja 40-st vatist, ei ma aru saa, mis see nüüd õige on. Link: http://sony.com.au/catalog/product.jsp? ... erm=xs6951
Lisaks sellele on mul veel ühed pioneeri kõllid, mis ma saaks vajadusel autosse toppida: ts-a6956 150w nom. 40
Aga tundub, et kõllid on üsna sarnased, kuigi, jah, olen täheldanud, et pioneerid teises autos sama makiga annavad parema tulemuse.
Aga mis nüüd siis teha, kui palju annaks võim juurde, et kas üldse on pointi? Milline see võim peaks olema(võimalikult odav)? ja palju siuke second handis maksab umbes?
Makk: JVC KD-S656R. 15w RMS kanali kohta(oli netis kirjas)
Kõllid: Sony XS6951 sony lehel on juttu 35-st ja 70-st ja 40-st vatist, ei ma aru saa, mis see nüüd õige on. Link: http://sony.com.au/catalog/product.jsp? ... erm=xs6951
Lisaks sellele on mul veel ühed pioneeri kõllid, mis ma saaks vajadusel autosse toppida: ts-a6956 150w nom. 40
Aga tundub, et kõllid on üsna sarnased, kuigi, jah, olen täheldanud, et pioneerid teises autos sama makiga annavad parema tulemuse.
Aga mis nüüd siis teha, kui palju annaks võim juurde, et kas üldse on pointi? Milline see võim peaks olema(võimalikult odav)? ja palju siuke second handis maksab umbes?
Kõik õige. Mina püüdsin Kasparile selgeks teha, et kõllid, kuhu on peale kirjutatud 140W ei luba veel kuidagi järeldada, palju sealt helivõimsust välja hakkab tulema. See sõltub sellest, kui palju sinna võimsust sisse söödetakse e. võimendist.hollow kirjutas:35w mängivad küll jah... aga seda jah ainult hetkeliselt... siiski mängivad need asjad komplektis kuskil 15w võimsusega... seda siis stabiilselt (seda näitab nominaal võimsus)
Priit
võimendi nnab igaljuhul juurde...
niipalju kui otsida viicisin lugesin välja, et tegu 70w RMS kõlaritga... aga vaata kõlari enda peale... seal see tõenäoliselt kirjas
kahe kanaliga võimendi maksab umbes 2000.-
nelja kanaliga yumbes 3000.-
ma soovitan viimast ja lasta siis kõik kõlarid läbi võimu
mine rocca keskuse topaudio poest läbi ja võta 1 kõlar kaasa... saad sealt kindlasti abi... mingid odavamad võimendid on praegu meil 1400 alpine omad...
niipalju kui otsida viicisin lugesin välja, et tegu 70w RMS kõlaritga... aga vaata kõlari enda peale... seal see tõenäoliselt kirjas
kahe kanaliga võimendi maksab umbes 2000.-
nelja kanaliga yumbes 3000.-
ma soovitan viimast ja lasta siis kõik kõlarid läbi võimu
mine rocca keskuse topaudio poest läbi ja võta 1 kõlar kaasa... saad sealt kindlasti abi... mingid odavamad võimendid on praegu meil 1400 alpine omad...