K: hetke kütusekulumeeter(näitaja)

Üldised arutelud ning näpunäited
Vasta
Kasutaja avatar
Danil523
Huviline

K: hetke kütusekulumeeter(näitaja)

Postitus Postitas Danil523 »

Kuna minu e39(525tds manuaal) - juba kuu aega näitab min. 8l sajale ja seda: Euro asvaldil, ca 90-100km-h, 15" kui ka 17", uue filtri-tega, hea minekuga, tühja autoga.... Siis see ei ole mulle vastuvõetav.(tavaliselt oli sinna 5-6l kanti. Ka teise automaadiga on 5l maanteel...

Küsiks siis et kuidas töötab see hetke kütusenäitaja ja mida ta arvestab ja mis andurid ja mõõdikud on selles süsteemis....
Millegipärast elektriskeeme sirvides ja foorumis otsides ma eriti midagi huvitavat ei leidnud :cry:

Tahaks selgitada välja enne kui mootori kallale lähen :kas ikka mõõdik valetab või ongi selline kulu....
Indrek_M
Huviline

Re: K: hetke kütusekulumeeter(näitaja)

Postitus Postitas Indrek_M »

Danil523 kirjutas:kas ikka mõõdik valetab või ongi selline kulu....
No sõida siis üks pikem maanteeots ... enne võta paak täis ja pärast ka. Siis saad teada, kas kulu on alla 8 või siiski ei ole.
Indrek
Kasutaja avatar
Danil523
Huviline

Indrek_M kirjutas:
Danil523 kirjutas:kas ikka mõõdik valetab või ongi selline kulu....
No sõida siis üks pikem maanteeots ... enne võta paak täis ja pärast ka. Siis saad teada, kas kulu on alla 8 või siiski ei ole.
Lähiajal ei tule mul maanteotsi- ja linnas mõõtes ei tule midagi välja- suht tavalised numbrid+ veel auto hommikul soeneb.

Kuna lähiajal sukeldun kapoti alla siis oleks hea võimalus kohe kõik asjad üle vaadata ja äkki midagi puhastada parandada....

Äkki kellelgi mõni tuttav Link kuskil selle kohta või märksõna kuidas selle kohta infi leida :?: (ma siia maani ei tea kuidas õieti selle asja nimi on- ökomeeter äkki)
Indrek_M
Huviline

Postitus Postitas Indrek_M »

Danil523 kirjutas:ma siia maani ei tea kuidas õieti selle asja nimi on- ökomeeter äkki
Ökonomaiser :)
Aga üldiselt saab see signaali ajust ... ehk siis peaks olema õige.
Indrek
Kasutaja avatar
iisak
Huviline
Kontakt:

Postitus Postitas iisak »

Indrek_M kirjutas:
Danil523 kirjutas:ma siia maani ei tea kuidas õieti selle asja nimi on- ökomeeter äkki
Ökonomaiser on karburaatori detail, mille ülesandeks on küttesegu rikastamine mootori suurel koormusel (ja lahjendatuna hoidmine osalisel koormusel)
M.O.T.T.
......................Ja mulda kukkus suust, kui 1000-aastane tüdruk naeris.....................
Kasutaja avatar
Danil523
Huviline

Indrek_M kirjutas:
Ok. Aga tänud sellegipoolest... Eks siis võtan ette pikema sõidu ja mõõdan ära.
V2ike_Suur
Huviline
Kontakt:

Postitus Postitas V2ike_Suur »

iisak kirjutas:
Indrek_M kirjutas:
Ökonomaiser on karburaatori detail, mille ülesandeks on küttesegu rikastamine mootori suurel koormusel (ja lahjendatuna hoidmine osalisel koormusel)
M.O.T.T.
Ökonomeeter peaks õige sõna olema selle näidiku kohta.
730iA e32 138kW 12/1992
Vasta